Eldőlt a veronai tragédia bűnös buszsofőrjének a sorsa

Forrás: AFP/Handout -
buszsofőr börtönbüntetés ítélethirdetés veronai buszbaleset baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már öt év telt el az olaszországi, brutális buszbaleset óta. A jármű sofőrje a sítáborról hazafelé tartó buszt egy betonpillérnek vezette, a tragédiában pedig tizennyolcan életüket vesztették.

A sofőrt csak nemrég találta bűnösnek az olasz bíróság, és az ítélethirdetés után elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfit békéscsabai otthonában őrizetbe vették, Budapestre szállították, ő pedig kérvényezte, hogy a büntetését Magyarországon tölthesse le.

A veronai buszbaleset Forrás: AFP/Handout

Ma a magyar bíróság arról tanácskozott, hogy a buszsofőrt kiadják-e Olaszországnak, vagy pedig hazánkban ülheti le börtönbüntetését. A tárgyaláson megjelentek az áldozatok hozzátartozói, akik mind fekete pólót viseltek, melyekre rányomtatták az elhunytak arcképét.

A vétkes buszsofőrt jogerősen hat év börtönre ítélték, a magyar hatóságok pedig engedélyezték, hogy idehaza vonuljon rácsok mögé. Az ítélet kétharmadának letelte után feltételesen szabadlábra kerülhet – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.