Az amerikai filmkritikusok Cate Blanchettnek ítélték a legjobb színésznőnek járó díjat

Forrás: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello -
színésznő Amerikai Filmkritikusok Társasága Brendan Fraser díj Cate Blanchett legjobb színésznő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brendan Fraser és Cate Blanchett is díjat kapott az amerikai filmkritikusok díjátadó gáláján vasárnap este Los Angelesben, amelyen a Minden, mindenhol, mindenkor nyerte a legjobb film díját.

A Fairmont Century Plaza Hotelben megrendezett 28. Critics Choice Awards-ceremónián Brendan Fraser, aki Darren Aronofsky A bálna című filmjének főszerepéért kapta a legjobb színész díját, meghatottan mondott köszönetet kollégáinak, akikkel együtt játszott a produkcióban, valamint a rendezőnek.

"Ez a film, A bálna, a szeretetről szól. A megváltásról. Hogy megtaláljuk a fényt egy sötét helyen"

- fogalmazott az 54 éves színész, akit alakításáért Oscar-esélyesként is emlegetnek.

Cate Blanchett ausztrál színésznő beszédet mond, miután átvette a Sivatagi Pálma életműdíjat a a 34. Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztóján, a kaliforniai Palm Springsben 2023. január 5-én. Forrás: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello

A bálna egy súlyosan elhízott angoltanárról szól, aki megpróbál közelebb kerülni elhidegült lányához.
A legjobb film díját a Minden, mindenhol, mindenkor című Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és James Hong szereplésével forgatott sci-fi kapta, amelynek két rendezője, Daniel Kwan és Daniel Scheiner a legjobb rendezés és legjobb eredeti forgatókönyv trófeáját is átvehette. Quan pedig a legjobb férfi epizódszereplő díjával távozott.

Cate Blanchett, aki a Tár című film főszereplőjeként kapta meg a legjobb színésznőnek járó elismerést, a filmiparban dolgozó nők munkáját dicsérte, és a rendezőnek, Todd Filednek köszönte meg, hogy lehetőséget adott neki és bízott benne.

A televíziós kategóriákban az Abbott Elementary és a Better Call Saul vitte el a legjobb vígjátéksorozat, illetve drámasorozat trófeáját.

A Tőrbe ejtve: Üveghagyma című Netflix-produkció a legjobb vígjáték díját és a legjobb szereposztás díját is megkapta.

A legjobb animációs film díját a Guillermo del Toro rendezésében készült Pinokkió nyerte el a kritikusoktól. A legjobb idegen nyelvű film díját az indiai RRR (Rise Roar Revolt) című produkciónak ítélték oda a Variety.com beszámolója szerint.

Jeff Bridges életműdíjat kapott a filmkritikusoktól, Janelle Monáe énekesnő-színésznőt (A számolás joga, Tőrbe ejtve: Üveghagyma) pedig a SeeHer-díjjal jutalmazták, amely a sztereotípiáktól mentes, hiteles alakításokat és a nemi egyenlőségért kiálló művészeket ismeri el.A Critics Choice Awards a filmes díjszezon második fontos ceremóniája volt -írja az MTI.

A díjátadó rendszerint pontos előrejelzője az Oscar-jelöléseknek, amelyeket idén január 24-én hoznak nyilvánosságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.