Gyászol a hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyző: "Nagyon fog hiányozni"

gyász Forma-1 F1 Lewis Hamilton Ken Block
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden érkezett a lesújtó hír, hogy elhunyt Ken Block autó- és motorversenyző.

Block január másodikán tesztelt egy új motorosszánt, amikor egy meredek lejtőn hirtelen felborult, a jármű pedig maga alá temette. A legutóbbi információk alapján a sportoló a helyszínen életét vesztette.

Ken Block szokatlanul későn, közel negyvenévesen kezdett foglalkozni a motorsporttal, de gyorsan komoly sikereket ért el, elsősorban raliban és ralikrosszban. Ismertté azonban Gymkhana-videóival, driftsportalapú akrobatikus mutatványaival vált – írja a vezess.hu.

Halálhíre az autó- és motorsport minden tagját megrendítette. Lewis Hamilton, a hétszeres Forma-1-es világbajnok a közösségi médiás jelenlétben tartott szünetét is megszakította, hogy megemlékezzen barátjáról.

"Ma hírt kaptam egy kedves barátom elvesztéséről. Megrendülve hallottam Ken Block halálhírét. Annyira csodálatos ember volt, aki mindig a lehető legteljesebben élte az életét. Emlékszem, amikor először dolgoztunk együtt, és hogy mennyire pozitív volt. Annyi tehetsége volt a volán mögött" – kezdte Hamilton.

– idézte a pilóta szavait a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.