Kisiklott három propént szállító tehervagon Szabadkánál

Forrás: -- -
kisiklott vonat videó kisiklott Szabadka baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden hajnali 1 óra 35 perckor három propént szállító tehervagon siklott ki Szabadkánál, Szegedtől körülbelül 45 kilométerre: szivárgás szerencsére nem történt.

A tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, ugyanis a propén gyúlékony anyag. Az illetékesek azt mondták, nincs szivárgás, a baleset nem veszélyezteti az emberek életét. Kedden délelőtt az egyik vagont már vissza is helyezték a sínekre.

"A tartálykocsikban propén van, ami rendkívül gyúlékony anyag, de Szabadka polgárainak biztonsága egy pillanatig sem volt veszélyben" – közölte Stevan Bakić polgármester. A 23 ciszternából álló szerelvényből három kocsi siklott ki, és ezek közül egy dőlt meg 45 fokos szögben.

A polgármester azt is közölte, hogy egy órával a munkálatok kezdete előtt 200 méteres körzetben evakuálták a környéket, ma állítják vissza a sínekre a propénnel teli tartályokat szállító harmadik vagont Szabadkán. A baleset okát egyelőre vizsgálják - írja a szeged365.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.