Végső búcsút vettek Baumann Pétertől, akit intézkedés közben késelt meg támadója

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Mátészalka belügyminiszter temetés késelés rendőr megkéselt rendőr Baumann Péter végső búcsú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mátészalkán vettek végső búcsút attól a fiatal rendőrtől, akit január 12-én, intézkedés közben gyilkolt meg egy zavart férfi Budapesten. A szertartáson több száz rendőr vett részt.

Egy újbudai társasháznál, egy zavart férfival szemben intézkedett Baumann Péter és két kollégája, amikor az megtámadta őket és mindhármukat megkéselte, majd megpróbált elmenekülni. Megállítani úgy sikerült, hogy lábon lőtték a tettest. A 29 éves rendőr belehalt a sérüléseibe, társai túlélték a támadást.

Baumann Pétert, a posztumusz főhadnaggyá kinevezett rendőrt 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapesten Fotó: Csudai Sándor - Origo

A posztumusz főhadnaggyá kinevezett fiatal rendőr búcsúztatóján a család, barátok, ismerősök és ismeretlenek mellett több száz rendőr és a belügyminiszter is lerótta kegyeletét - írja az RTL.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.