Autós üldözés Szombathelyen: a fél városon át hajszolták a jogsi nélküli sofőrt

Forrás: Shutterstock -
Szombathely videó rendőr autós üldözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrök elől menekülő sofőr kilencszer is áthajtott a piros lámpán.

A 33 éves férfit a Vas vármegyei rendőrök több bűncselekmény elkövetése miatt fogták el a napokban Szombathelyen. A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szombathelyi tartózkodási hellyel rendelkező férfi ellen.

A jogosítvány nélküli sofőr legnagyobb pechére Szombathelyen egy rendőri jelleg nélküli rendőrautó mellett elhaladva, a tilos jelzésen át kezdte meg ámokfutását. A gépkocsivezető a rendőri jelzés ellenére sem lassított, helyette rátaposott a gázra. Több közlekedési lámpa tilos jelzését is figyelmen kívül hagyta és nagy sebességgel haladt, ezzel arra kényszerítve több, vele szemben közlekedő gépkocsivezetőt, hogy az ütközés elkerülése érdekében lehúzódjon, félreálljon vagy vészfékezzen.

A menekülő sofőr összesen kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, emellett több esetben kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladt át anélkül, hogy a sebességét csökkentette volna. A záróvonalat többször átlépve pedig veszélyeztette a szabályosan közlekedőket - írja a police.hu.

A férfi nem jutott messzire, a vasi rendőrök végül sikeresen elfogták. Mint kiderült, ámokfutását a reintegrációs őrizet ideje alatt követte el, valamint több rendőrkapitányság is folytat ellene bűntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt.

A közlekedési szakemberek a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, majd ezt követően a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták. A büntetőeljárást a gépkocsivezetővel szemben több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett elkövetése, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Szombathelyi Rendőrkapitányság folytatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.