Egy albumnyi Zámbó Jimmy utalás került Péter Srámek új dalába

klippremier Zámbó Jimmy Péter Srámek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Forog a film címmel debütál Péter Šrámek új videóklipje, amelyben felcsendülő aláfestés nem kevesebb, mint tizenkét  Zámbó Jimmy slágercímet, vagy szövegrészletet rejt magában, ezzel is tisztelegve a néhai király öröksége előtt. A '80-as évekbe repítő felvétel a MAHASZ listán harmadik helyen nyitó A Király filmzenei dupla CD-n is megtalálható.

A Király című sorozat sikere minden várakozást túlszárnyal, annak ellenére, hogy csak korlátozottan, az RTL+ stream csatornáján érhető el. Az is bátran kijelenthető, hogy a filmben elhangzó új zeneszámok is hozzájárultak a sikerhez, és ezzel Péter Srámek életében is egy új zenei karrier felívelése vette kezdetét.

A 10 részes műsor főcímdala a Jöjj velem klip a Youtube számlálója szerint már túl van az egymilliós nézettségen, és az 57. legnépszerűbb zenei videó között tartja számon a videós megosztó, de az alig egy hónapos Ki vagyok én című klip is többszázezres sikert könyvelhet el. Akik a sorozatot zenei szempontból is vizsgálták, azoknak bizonyára feltűnt, hogy a széria nem feltétlenül a Zámbó Jimmy kiadványokra támaszkodva készült, hanem inkább a fordulatos cselekmények élveznek előnyt és csak indokolt esetben kerül előtérbe a zene. Rengeteg Zámbó Jimmy sláger maradt ki a filmből, amelyeket a legjobb szándékkal sem tudtak forgatókönyvhöz igazítani – köztük van a most debütáló Forog a film is, amely kiemelt szerepet kapott, mégis kimaradt a projektből.

A Csicsák Norbert által írt szerzemény pont azért is született, hogy a Jimmy vagy Jimmyvel kapcsolatos zenék kedvelőinek hiányérzetét csökkentse, hiszen ebben tizenkét, Zámbó Jimmy korábbi munkásságából montázsolt utalás hangzik el – köztük van a Bukott diák, a Valahol bús dal szól és számos, más ma már ikonikusnak mondható felvétel is. A szöveg Joós István tollából származik, aki Jimmy egykori munkatársaként testközelből ismerte az előadót.

A most már teljes hosszúságban megnézhető videóklip rendezője, ahogy a Ki vagyok én? és a Jöjj velem! esetében is, Oláh István, aki erre a tempós, slágeres dalra egy olyan mozgóképet álmodott meg, amelytől minden néző késztetést érezhet A Király sorozat megtekintésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.