Mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd összesett az edzőteremben egy huszonéves fiatal

Forrás: https://www.kardiokozpont.hu/24-oras-holter-ekg -
huszonéves Országos Mentőszolgálat edzőterem OMSZ spinning rosszullét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán osztotta meg annak a fiatal férfinak a történetét, aki a minap edzés közben lett rosszul.

A 25 év körüli férfi spinning edzés közben lett rosszul, miután biciklizés közben mellkasi fájdalomról kezdett panaszkodni, majd hirtelen összeesett. A mentők gyorsan kiértek az óbudai edzőterembe, ahol kedvese és az edzőtársak rögtön a segítségére siettek.

"Mentőt hívtak és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett. Azonnal több mentőegység indult segítségül, a bejelentők pedig a hatalmas pánik ellenére is pontosan követték a telefonos utasításokat és megkezdték az újraélesztést. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az egész konditerem lélegzet-visszafojtva figyelt"

- áll a posztban.

A mentők sokáig küzdöttek a fiatal életéért, az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit kritikus állapotban szállíthatták kórházba.

Illusztráció. Forrás: https://www.kardiokozpont.hu/24-oras-holter-ekg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.