Nyolc év alatt elszórta 70 milliárdos lottónyereményét: szinte semmit se hagyott gyermekeire

Forrás: Roman Samborskyi/Shutterstock -
nyeremény lottó költekezés lottónyeremény Colin Weir EuroMillions
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az EuroMillions nevű számsorsjáték egyik legnagyobb nyereményét vágta zsebre 2011-ben egy skót úriember. A férfi operatőrként dolgozott, felesége pedig ápolónő volt, amikor megváltozott az életük.

Colin Weir és felesége mai árfolyamon számolva 70 milliárd forintnak megfelelő angol fontot nyertek az EuroMillions nevű lottójátékon. Az irgalmatlan összeget pedig szinte az utolsó pennyig felélte a férfi, ugyanis haláláig, azaz nyolc év alatt elképesztő tempóban költekezett. Egy pénzügyi szakértő szerint az ilyen szintű pénzszórás már komoly munkaként is felfogható.

Illusztráció Forrás: Roman Samborskyi/Shutterstock

Weir a pénzből vásárolt egy birtokot, melynek felújítására is rengeteget költött. Ezt követően részesedést szerzett egy glasgow-i focicsapatban, létrehozott egy jótékonysági szervezetet és utánpótlás-akadémiát, versenylovakat vásárolt, kifizette focicsapata adósságait, sőt támogatta a skót függetlenségért harcoló politikai párt mozgalmát is.

Mindezek mellett hetente átlagosan 100 ezer fontot, azaz 44 millió forintot költött luxustermékekre. Feleségével 2018-ban váltak el, a nő pedig 66 millió fonttal, csaknem 30 milliárd forinttal távozott. Colin Weir élete utolsó évét agglegényként töltötte újonnan vásárolt tengerparti otthonában, melynek garázsában luxus- és sportkocsik álltak. A férfi 2019-ben, 71 évesen akut veseelégtelenségben halt meg.

Halála után két gyermeke 1-1 millió fontot örökölt a lottónyeremény maradékából – írja az Index a Fox News és az Edinburgh Live cikkeire hivatkozva.

Hasonló történet Magyarországon is ismert, az Andraschek házaspárról itt olvashatsz részletesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.