"Nagyon elszúrtam" - ezt mondta az utolsó szó jogán a férfi, akit kivégeztek Floridában

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság Florida gyilkos gyilkolás Amerika ölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Az Egyesült Államokban, Floridában csütörtökön a helyi idő szerint kivégezték az 59 éves Donald Dillbecket, aki 1990-ben meggyilkolta a 44 éves Faye Vannt, miközben megpróbálta ellopni a nő autóját.

Dillbeck első gyilkosságát 15 éves korában követte el, amikor megpróbált ellopni egy CB-rádiót. A gyilkosság után Floridába menekült, ahol megölt egy seriffet, amikor le akarta tartóztatni. Dillbecket ezután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de 1990-ben megszökött.

Vann a családjára várt a kocsijában, amikor Dillbeck azt követelte, hogy vigye el, de a nő ellenszegült, Dillbeck ekkor egy bozótvágó késsel húszszor megszúrta és elvágta a torkát, majd elhajtott az autójával. Nem sokkal később elkapták.

Dillbeck szökése komoly vitát váltott ki, ugyanis a két gyilkosság ellenére minimális biztonsági szintű börtönben helyezték el. Az esetet követően az akkori republikánus kormányzó, Bob Martinez igyekezett szigorítani az életfogytiglani büntetésüket töltő rabok fogvatartására vonatkozó szabályokat.

Forrás: Shutterstock

A floridai legfelsőbb bíróság a hónap elején utasította el Dillbeck fellebbezését, amelyben azt állította, hogy magzati alkohol szindrómában szenved. Azt is kifejtette, hogy szerinte különösen kegyetlen, hogy több mint 30 éve van halálsoron. A szövetségi legfelsőbb bíróság szerdán utasította el a fellebbezést. Vann gyermekei közleményben köszönték meg Ron DeSantisnak, Florida republikánus kormányzójának, hogy végrehajtatta az ítéletet, mondván, "ez egyfajta lezárást adott nekik az ügyben".
Dillbeck a kivégzése előtt az utolsó szó jogán annyit mondott, hogy

"tudom, fiatalon bántottam embereket, nagyon elszúrtam", ugyanakkor kritizálta DeSantist is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.