Sportcipőben és szövetnadrágban vágott neki a Börzsönynek egy túrázó: majdnem megfagyott

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Suranyi Mate/Shutterstock. No use without permission./Suranyi Mate -
Országos Mentőszolgálat hideg hegyimentő megfagytak fagyás tél sportcipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap este egy bajba jutott túrázót mentettek ki a bajból a tűzoltók a Börzsönyben, Perőcsény közelében, a Szabó-köveknél.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a kiránduló annyira átfázott, hogy nem tudott továbbmenni, így az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület önkéntesei hozták le a hegyről.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat beszámolója szerint egy fiatal pár került bajba, akik Csóványosról Nagy-Hideg-hegy felé tartottak késő délután. A nő nem tudott továbbmenni, mert annyira átázott a cipője és a szövetnadrágja, hogy fájdalmai voltak a hidegtől.

Mire a hegyimentők megtalálták őket, a 23 éves nő már nem érezte a lábát, nadrágja egyes részei keményre fagytak, és alig tudott lábra állni.

A hegyimentők végül az Égés-tetőig gyalog, onnan pedig kötélbiztosítással és hordággyal vitték le a közelben várakozó terepjáróig, majd az Országos Mentőszolgálat munkatársai a váci kórházba szállították további ellátásra.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Suranyi Mate/Shutterstock. No use without permission./Suranyi Mate

Az elmúlt pár hétben több ilyen esetről számolt be a katasztrófavédelem: az év első napján a tűzoltók segítségét kérte egy apa és fia, akik egy meredek sziklafalon szerettek volna feljutni az ötven méter magasan lévő hegycsúcsra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.