Nőnek öltözött fiatal férfi és társa vert át két idős embert Budapesten: több mint egymilliót zsákmányoltak

Forrás: Shutterstock -
paróka nőnek öltözött rendőrség rabló álruha álca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A két nyugdíjastól pénzt, külföldi valutát és ékszereket loptak el.

A lopásokkal gyanúsítható 23 éves János és 38 éves társa, Erika hasonló módszerrel vert át két budapesti nyugdíjast. A férfi megtévesztés céljából női ruhát és parókát viselt, társával együtt így szólították le januárban a II. kerületben élő nyolcvanéves asszonyt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A rablók egy közös ismerősre hivatkozva felkéredzkedtek a nő lakására, és míg egyikük elterelte a nyugdíjas figyelmét, a másik pénzt, külföldi valutát és ékszereket vitt el több mint egymillió forint értékben. A páros márciusban lendült ismét akcióba, ekkor egy 85 éves férfi lakásába jutottak be, akitől 450 ezer forint készpénzt zsákmányoltak.

A rendőrség március 6-án elfogta a lopással gyanúsított férfit és nőt.

"A fővárosi rendőrök a nőnek öltözött férfit és társát előállították, majd egyrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétsége miatt kihallgatták őket. Mindkettőjüket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására" – olvasható a police.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.