Pont került Gwyneth Paltrow cserbenhagyásos síbaleseti ügyére

Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent -
síbaleset kártérítés Gwyneth Paltrow tárgyalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oscar-díjas amerikai színésznő még 2016-ban okozott súlyos sérülést síelése során egy nyugdíjas férfinak. Paltrow azonban azt állította, hogy a férfi ütötte el őt. A napokban a tárgyalóteremben dőlt el, kinek a javára döntött az esküdtszék. 

Gwyneth Paltrow a héten állt bíróság elé egy 2016-os cserbenhagyásos síbaleset okozása miatt. Terry Sanderson nyugdíjas látszerész még 2019-ben perelte a színésznőt 3,1 millió dollárra, arra hivatkozva, hogy Paltrow beleütközött a sípályán, és súlyosan megsebesítette őt.

A férfi azt állítja, az ütközés következtében traumás agysérülést szenvedett, eltörtek a bordái, ráadásul azóta az életet sem tudja élvezni. A színésznő nem hagyta annyiban a rágalmakat, és pert indított az őt vádló férfi ellen, azt állítva, hogy a férfi volt az, aki nekiütközött, komoly ütést mérve rá. Mivel nem sikerült dűlőre jutniuk, a tárgyalóteremben dőlt el, kinek van igaza.

Los Angeles, 2019. április 23. Gwyneth Paltrow amerikai színésznő a Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) című amerikai szuperhős akciófilm bemutatóján Los Angelesben 2019. április 22-én. MTI/EPA/Etienne Laurent Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Nemrég pont került az ügy végére, az esküdtszék a színésznőnek adott igazat: 100 százalékban Sanderst találták hibásnak a balesetért. A színésznő kérése szerint egy dolláros kártérítést ítéltek meg neki, a jogi költségekről későbbi időpontban döntenek majd, ez utóbbi összeget is a férfinak kell megfizetnie Paltrow részére.

"Úgy éreztem, hogy a hamis követelésnek való engedés veszélyezteti a tisztességemet. Elégedett vagyok az eredménnyel, nagyra értékelem Holmberg bíró és az esküdtszék kemény munkáját, továbbá köszönöm nekik, hogy megfontoltan kezelték ezt az ügyet"

– olvasható a színésznő e-mailben írt nyilatkozatában, amit a The Guardian-nek küldött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.