55 éves lett Patricia Arquette, aki mindig ragaszkodott a szépséghibáihoz

Patricia Arquette színésznő magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi színészdinasztia tagja, hippikommunában és katolikus lányiskolában is élt, öregkorára gyűjti a róla szóló kritikákat, és hamarosan filmrendezőként is bemutatkozik. A csodás Patricia Arquette az 55. születésnapját ünnepli, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad róla.

Igazi színészdinasztia tagja.

Már a nagyapja, Cliff Arquette is komédiásként kereste a kenyerét, az édesapja, Lewis Arquette tévés szerepekig jutott színészként. Az édesanyja, Brenda Denaut drámatanárként dolgozott, de mind a négy testvére is színész lett: Rosanna, David, Richmond és Alexis közül előbbi kettő ráadásul jelentős hollywoodi sikerekkel.

A neve francia származásra utal.

Apai ágon franciák az ősei, a nevüket néhány generációval korábban még Arcouet-nak írták. De folyik benne svájci-német, angol, skót, ír és walesi vér is, anyai oldalról pedig Kijevből kivándorolt zsidók a felmenői.

A neve francia származásra utal Forrás: BEI/ Northfoto/(C) Worldwide Rights/ Northfoto/Photo©Alex Berliner/Beimages.Net

Zűrösen telt a gyerekkora.

Az apja alkoholproblémákkal küzdött, az anyja gyakran bántalmazta is a gyerekeket. Sokszor költöztek, ebbe pedig belefért az egyik helyen egy hippikommuna, míg egy másik városban a kis Patricia-nak szigorú katolikus lányiskolába kellett járnia. Nem csoda. hogy 15 évesen elege lett, és az akkor már Los Angelesben élő nővéréhez költözött inkább.

Hollywoodi sztárokhoz ment hozzá.

Kétszer ment férjhez, mind a két alkalommal igazi filmcsillagot választva. 1995 és 2001 között Nicolas Cage, 2006 és 2011 között Thomas Jane oldalán élt házasságban. Két gyereke született: egy lánya Thomas Jane-től, és egy fia még 20 éves korában Paul Rossi zenésztől.

100 millió forintot keresett a tévésorozata minden epizódja után.

2005 és 2011 között A médium című tévésorozat főszerepében aratott sikereket, többek között Emmy-díjat is elnyerve. A széria annyira közkedveltnek bizonyult, hogy az újabb és újabb évadok során egyre nőtt Arquette fizetése is, a végén már mintegy 100 millió forintnak megfelelő gázsit kapott minden egyes részért.

2005 és 2011 között A médium című tévésorozat főszerepében aratott sikereket Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Nagy feltűnést keltett az Oscar-beszéde.

A karrierje csúcsára akkor jutott el, amikor a 2014-es Sráckor című filmért elnyerte az Oscar-díjat. A szenvedélyes köszönőbeszédében felhívta a nemek közti egyenlőtlenségek máig élő formáira a figyelmet, ezzel pedig nagy figyelmet keltett és fontos párbeszédeket indított el a filmszakmában és azon kívül is.

Az édesanyja miatt küzd a mellrák ellen.

1997-ben mellrák miatt vesztette el az édesanyját, és azóta élharcosa a betegség elleni küzdelemnek. Rendszeresen részt vesz ezzel kapcsolatos jótékonysági rendezvényeken, támogatja a felvilágosító szervezetek munkáját. De más területen is igyekszik jót tenni: a Haitin pusztító földrengés után például házak építésében segédkezett, fizikai munkával is.

Nem olvas kritikákat, de gyűjti őket.

Szándékosan nem olvassa el az alakításairól szóló kritikákat, mert nem akarja, hogy hatással legyenek rá. Viszont összegyűjti őket, mert az a terve, hogy majd 80 évesen előveszi őket, és jót mulat rajtuk.

Ragaszkodik a szépséghibáihoz.

Gyerekkorában a szülei fogszabályzásra akarták küldeni, de ő direkt megtartotta a kissé szabálytalan mosolyát, mondván így sokkal érdekesebb karaktereket játszhat majd el. De arról is híres, hogy a hollywoodi színésznők között szokatlan módon esze ágában sincs szépészeti beavatkozásnak alávetni magát, és bátran vállalja a korát.

Hamarosan filmrendezőként is bemutatkozik.

Jelenleg a Különválás című remek sorozatban látható fontos szerepben, aminek hamarosan érkezik a második évada. De bemutatás előtt áll a főszereplésével forgatott High Desert széria is, mozifilmes fronton pedig az első rendezésére készül a Gonzo Girl című produkcióban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.