40 éves lett Henry Cavill, aki egy időben Hollywood legbalszerencsésebb emberének számított

érdekesség Henry Cavill színész születésnap
Egy kicsi szigeten született, Kövér Cavillnek csúfolták, az unokaöccse iskolájában igazi szuperhősi tettet hajtott végre, és imádja a számítógépes játékokat. 40. születésnapját ünnepli a szépségideál hollywoodi sztár Henry Cavill, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad róla.

Egy kicsi szigeten született


1983. május 5-én a La Manche csatornában található, az Egyesült Királysághoz tartozó Jersey szigetén látta meg a napvilágot. A felmenői között angolok, írek és skótok találhatók.

Kövér Cavillnek csúfolták


Gyerekkorában kimondottan ducinak számított, ezért pedig rendszeresen csúfolták az iskolában, és a Kövér Cavill gúnynevet akasztották rá. Csak a tizenéves kora végén, az első filmszerepek miatt fogyott le igazán, azóta viszont alaposan belehúzott: ő az egyik hollywoodi sztár, aki arról híres, hogy a hasára nemcsak hat, de nyolc kockát gyúrt.

A példaképe indította el a pályán


A kedvenc színésze Russell Crowe, az egyik kedvenc filmje pedig a Gladiátor, így nem csoda, hogy amikor a filmsztár a közelükben forgatta a Túszharc című filmjét, akkor a kamasz Cavill statisztálást vállalt, és igyekezett közel kerülni hozzá. Sikerült is beszélnie vele, és tanácsot kért tőle a színészi pályával kapcsolatban, később pedig Crowe küldetett neki egy doboznyi ajándékot, és egy dedikált fotót, amin ez állt: „Kedves Henry, minden utazás egyetlen lépéssel kezdődik." Néhány évvel később aztán Crowe játszotta el Cavill apját Az acélemberben.

Henry Cavill Az acélemberben Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Syncopy / DC Comics/Syncopy / Dc Comics

Egy időben ő számított Hollywood legbalszerencsésebb emberének


2004-ben egyszer már elnyerte Superman szerepét, de a produkció rendezőt váltott, és az új direktor mást akart helyette a Superman visszatér című filmbe. 2005-ben a rendező Martin Campbell őt akarta új James Bondnak, de a producerek szerint túl fiatal volt a szerephez, így Daniel Craig nyert. Komoly esélyesnek számított Cedric Diggory szerepére a Harry Potter-szériában, és őt nevezte „tökéletes Edwardnak" az Alkonyat-regények írónője, végül mégis mindkét szerepet Robert Pattinson kapta.

Henry Cavill Forrás: Notimex via AFP/Jorge Gonzalez

Superman kedvéért befestette a haját


2011-ben kapta meg végül Superman szerepét Az acélember című filmben, és alakította azóta többször is a szuperhőst, az első nem amerikai színészként. A szerepre készülve nem nézte meg az elődei alakítását, csak a képregényekre és a fizikai felkészülésre hagyatkozott. A szerep érdekében feketére festette a haját is.

Az unokaöccse iskolájában igazi szuperhősi tettet hajtott végre


Az unokaöccsét, Thomast kicsúfolták az iskolában, és még a tanárok sem hittek neki, amikor azt mondta, hogy a bácsikája Superman. Így hát Cavill meglátogatta az iskolát, és azóta Thomas a legmenőbb srác a suliban.

Eljegyzésig jutott, házasságig nem


Nem született gyereke, és sosem házasodott meg; az utóbbihoz akkor járt a legközelebb, amikor 2011-ben egy éven át jegyben járt a brit díjugrató Ellen Whitakerrel. Két éves volt eddig a leghosszabb kapcsolata, az pedig Gina Carano színésznő oldalán jött össze neki.

Igazi geek srác


Imádja a képregényeket, a videó- és társasjátékokat. Rendszeresen játszik a World of Warcraft és a Witcher játékokkal, így amikor az utóbbiból sorozat készült, már csak ezért is ő lett az ideális választás a főszerepre. De a közeljövőben egy másik kedvenc játéka, a Warhammer 40,000 adaptációjában is láthatjuk majd.

A történelem és a nyelvek érdeklik


Szeret az ókori történelemmel kapcsolatos könyveket olvasni, különös tekintettel az antik Görögországra, Rómára és Egyiptomra. Folyékonyan beszél franciául, elég jó olaszból és németből is, és ismerkedett már a cseh nyelvvel is.

Elbúcsúzik a leghíresebb szerepeitől


A Vajás sorozat idén nyáron érkező harmadik évada után már nem játssza el többet a főszerepet, és elbúcsúzott Superman karakterétől is. De unatkozni nem fog: rövidesen érkezik az Argylle című kémfilmje, és Guy Ritchie 2024-re időzített második világháborús mozijában is fontos szerepet játszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.