Megszólalt a megáradt patakba esett kisfiú nagybátyja: "Egyszer csak egy elkeseredett sikítást hallottam"

Forrás: Ripost -
kisfiú Gyöngyösoroszi patak fulladás
Meghalt az a kisfiú, akit egy megáradt patakból mentettek ki Gyöngyösorosziban. A nagybátyja idézte fel a tragédia pillanatait.

A kis Valentínóra a szomszéd talált rá. Mentőhelikoptert is riasztottak hozzá; még újra tudták éleszteni, ám a kórházba szállítás után elhunyt. A kisfiú más gyerekekkel játszott a pataknál, amikor a vízbe esett. A sodrás ragadta magával.

A házak között folyik a patak, ami most megáradt és felgyorsult az esők miatt Forrás: Ripost

A Ripost megtalálta Valentínó édesanyjának testvérét, Adriánt. Ő mesélt a történtekről:
"Valentínó átment játszani a szomszédban lakó kis barátaihoz. Már jött volna haza, de aztán a gyerekek valamiért kimentek a patakpartra, az unokaöcsém pedig a vízbe került. Azt még nem sikerült tisztázni, hogy véletlenül csúszott-e meg, avagy belelökte valaki, ezt a rendőrség nyilván kideríti. Egyszercsak egy elkeseredett sikítást hallottam, ezért kirohantam az utcára, majd hívtam a mentőket és a tűzoltókat. Többedmagammal együtt a patakba vetettem magamat, és elkezdtem keresni Valentínót. Végül az egyik szomszédunk, egyben rokonunk találta meg fejjel lefelé. Kiemelte a vízből, majd átadta a mentősöknek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.