60 éves lett Helen Hunt, aki sose menne luxuskocsival strandra

Gordon Hunt Megőrülök érted Helen Hunt Golden Globe
A családból hozta a színészi hajlamokat, 1 millió dollárt kapott minden tévéepizódért, korszakos rekordot állított be, és az édesapjáról nevezte el a lányát. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 60. születésnapját ünneplő sztárszínésznő, Helen Hunt kapcsán.

A családból hozta a színészi hajlamokat
Az édesapja, Gordon Hunt animációs tévésorozatok epizódjait rendezte és szinkronizálta, mellette pedig színésztanárként is működött. Az egyik nagybátyja, Peter H. Hunt szintén rendezőként dolgozott. Az anyai nagymamája, Dorothy Fries beszédtanárként tevékenykedett. Nem csoda hát, hogy Helen Hunt már kisgyerekként elkezdett színészkedni, és kilenc évesen már a Pionírfeleség című tévéfilmben szerepelt.

1 millió dollárt kapott minden tévéepizódért
A kilencvenes években óriási sikerrel futott a Megőrülök érted című tévésorozat, a két főszerepben Hunttal és Paul Reiserrel. A széria utolsó évadában már 1 millió dolláros gázsi járt nekik minden egyes epizódért.

Liza Minnelli rekordját ismételte meg
1997-ben elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Lesz ez még így se! főszerepéért, valamint a Golden Globe- és az Emmy-díjat is a Megőrülök érted sorozatért. Ezzel ő lett Liza Minnelli után a második színésznő, aki képes volt ilyen triplázásra egy éven belül.

Nem szereti a luxust
Noha pénze bőven lenne rá, de nem szeret drága dolgokra költeni. Saját bevallása szerint a legjobban akkor érzi magát, ha egyszerűen kisétál a strandra, és kifekszik a napra, mint a híressé válása előtt. Kényelmetlen volna számára, ha egy Bentley-vel kocsikázna oda.

Az édesapjáról nevezte el a lányát
1994 és 2001 között a színész Hank Azariával élt kapcsolatban, majd házasságban. 2001 és 2007 között az író-rendező Matthew Carnahan volt a párja, és tőle született meg a lánya, Makena Lei Gordon Carnahan. A kislány nevében a Makena Lei azt jelenti, hogy „a menny virágai", a Gordon nevet pedig Helen Hunt édesapja után kapta.

Szemtanúja volt a World Trade Center összeomlásának
A New York-i lakása tetőteraszáról nézte végig a 2001. szeptember 11-i terrortámadást és a tornyok összeomlását. Nem csoda, hogy minél gyorsabban menekülni próbált a városból, ezért aztán magánrepülőgépet bérelt, és amint lehetett felszállási engedélyt kapni, lelépett a családjával és alkalmazottaival együtt.

Hawaii-on érzi magát otthon
Rendszeresen jár Hawaii-ra kikapcsolódni 14 éves kora óta, amikor beleszeretett az ottani hangulatba. Ott érzi magát igazán a helyén, és ott tud a legjobban gondolkodni, alkotni, kitisztítani a fejét.

Green dokival tölti a hálaadásokat
Az egyik legközelebbi barátja a Vészhelyzet sorozat Green doktoraként ismert Anthony Edwards. Külön kis privát rituáléjuk, hogy minden évben közösen ünneplik a hálaadás napját.

Könnyen lehet, hogy láttál már általa rendezett tévéepizódot
Egy ideje rendezőként is dolgozik, és már két mozifilmet (Amikor minden változik, Hullámlovasok) is elkészített ebben a szerepkörben. De a tévésorozatok terén még inkább aktív, és olyan népszerű szériák epizódjait rendezte már, mint a Kaliforgia, a Viszály, a Bosszú, vagy a Gátlástalanok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.