Elhunyt a skót labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Craig Brown

futball Craig Brown szövetségi kapitány Sir Alex Ferguson
Ehunyt Craig Brown, a skót labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki hazája válogatottját 1993 és 2001 között összesen 71 mérkőzésen irányította. 

Sir Alex Ferguson segítőjeként már az 1986-as világbajnokságon is ott volt, majd később kapitányként az 1996-os Eb-re, valamint az 1998-as világbajnokságra is kijuttatta csapatát. Skócia azóta nem játszott vébén. A nemzeti csapat mellett kluboknál is dolgozott, utoljára az Aberdeent irányította.

„Ha visszagondolsz azokra az emberekre, akik kedvesek voltak hozzád, azokra a szép időkre, amelyeket átéltél, és azokra a kiváltságokra, amelyeket a futball során élveztél... Egyszerűen nem tudom eléggé megköszönni az embereknek a kedvességet és az örömet, amit okozott, hogy részt vettem a játékban" - mondja el a kisfilmben, melyet emlékére a skót nemzeti válogatott osztott meg a Twitteren.

Craig Brown 82 évet élt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.