Különleges sorsra jutott Verstappen összetört trófeájának néhány darabkája

Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo -
Max Verstappen Magyar Nagydíj herendi porcelán trófea kupa
Ahogy a Life.hu is hírül adta, összetört a Magyar Nagydíj győztesének, Max Verstappennek a 15 milliót érő kupája. A porcelándarabkákból néhány Nógrádba is eljutott, hogy miként, arról a Nool megyei lap számolt be. A Herendi-trófeán fél évig dolgoztak, most pedig újra elkészítik.

Kiderült, hogy a trófea néhány kis darabját a Nool.hu munkatársa, Szabó Péter mentette meg, aki fiával együtt nagy Forma-1-rajongó és ha tehetik, részt vesznek, sőt, interjúkat is készítenek a Magyar Nagydíjon.

Max Verstappen Herendi trófeája gyönyörű alkotás. Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

"Az idei Magyar Nagydíjon így találkozhattunk a későbbi második helyezett és nem mindennapi affért okozó Norrisszal is. A harmadik szabadedzés és az időmérő között pár mondat erejéig sikerült beszélnünk vele, akkor persze még nem sejtettük, hogy másnap az ő 'jóvoltából' milyen ereklyéhez juthatunk majd hozzá" - írta Szabó Péter és hozzátette, bár egészen közel álltak a dobogóhoz, nem látták pontosan, mi történt, csupán Norris gesztusai engedtek következtetni arra, hogy valami nem jól sült el a pezsgőlocsolás közben. Ekkor derült ki, hogy az értékes trófea összetört.

A második helyezett fiatal brit pilóta, Lando Norris véletlenül összetörte a különleges herendi porcelán dísztárgyat. Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt./Facebook

"Miután mindenki levonult a pódiumról, a konfettieső maradékait elkezdte a személyzet összeseperni. A különleges trófeadarabkák könnyen a kukában végezhették volna, de az utolsó pillanatban sikerült néhányat kimenekíteni" - számol be az újságíró.

A Forma-1 Magyar Nagydíján Herendi porcelán-trófeát kaptak azok, akik feljutottak a dobogóra. A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte vasárnap a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, ám a második helyen végzett Lando Norris a dobogón egy rossz mozdulat következtében összetörte Verstappen egyedi díját. A kupa eszmei értéke 15 millió forint: hat hónapig, nagyjából harmincan dolgoztak rajta. A trófea készítéséről korábban videót is mutattunk, amelyet ITT nézhetsz meg.

A balesetet itt nézheted meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.