A Herendi újra elkészíti Max Verstappen 15 milliós trófeáját, amit Lando Norris tört össze

Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato -
Max Verstappen trófea Herendi Porcelánmanufaktúra
A Herendi Porcelánmanufaktúra újra elkészíti Max Verstappen vasárnap összetört trófeáját.

Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázsépítésben is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget.

"A csapatok majd eldöntik, ki volt a hibás, de mi vállaljuk az örömteli és nehéz terhet, és újra elkészítjük" - fogalmazott a vezérigazgató az idén 19. századi, keleties mintázatot idéző trófeával kapcsolatban, melynek készítéséről videó is készült.

Max Verstappen a kupával Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Simon Attila kiemelte, hogy minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.

A győztesnek járó serleg akkor tört el, amikor a McLaren versenyzője, a második helyre befutó Lando Norris a dobogó segítségével nyitotta ki pezsgősüvegét, aminek köszönhetően a kupa ledőlt. Az esetről videó is készült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.