A halottkém megosztotta az eredményt: kiderült, miért halt meg Lisa Marie Presley

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP -
vékonybélelzáródás székrekedés Lisa Marie Presley opioid összenövés
Lisa Marie Presley énekes, dalszerző, Elvis Presley legendás amerikai énekes egyetlen lánya januárban vesztette életét. Az elsődleges információk szerint halálát szívroham okozta, most azonban a orvosszakértő-kórboncnok-team megállapította, miért állt meg a szíve. A híresség vékonybél-elzáródásból eredő szövődmények miatt hunyt el.

Lisa Marie toxikológiai és boncolási jelentését a napokban hozták nyilvánosságra, amely szerint az 54 éves híresség szervezetében terápiás mennyiségű oxikodont találtak. Emellett találtak egy másik opioidot (buprenorfint) is a vérében, amely azonban az opioidok túlzott használatának kezelésére szolgál.

Elvis Presley lánya, Lisa Marie Presley 54 éves korában halt meg. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Az orvosok kifejtették, hogy az opioidok székrekedést okozhatnak, ami bélelzáródáshoz vezethet: így arra jutottak, ezért halt meg Lisa Marie. A bélelzáródásnak másik oka egy évekkel ezelőtti gyomorbypass-műtét, amelynek során összenövések alakultak ki a nőnél - írja a TMZ.

A lap arról is beszámol, hogy az énekesnő a halála előtt nem sokkal szépészeti beavatkozáson volt, és az abból eredő fájdalmaira szedte az ópiátokat, gyakran többet, mint szükséges lett volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.