Csúnyán összetört Max Verstappen 15 milliót érő kupája: a Herendi-trófea fél évig készült

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
Lando Norris Max Verstappen herendi porcelán Forma-1
A Magyar Nagydíj győztese csodálatos kupát kapott emlékül, de a 15 millió forintot érő darab nem jutott le épen a dobogóról. 

A Forma-1 Magyar Nagydíján Herendi porcelán-trófeát kaptak azok, akik feljutottak a dobogóra. A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte vasárnap a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, ám az ő kupája nem jutott le épen a dobogóról, ugyanis a második helyen záró Lando Norris a dobogón egy rossz mozdulat következtében összetörte Verstappen egyedi díját, melynek eszmei értéke 15 millió forint. Hat hónapig, nagyjából harmincan dolgoztak rajta. A trófea készítéséről korábban videót is mutattunk, melyett ITT nézhetsz meg.

Max Verstappen az összetört kupáját vizsgálja Forrás: AFP/Ferenc Isza

"Őszintén szólva nem tudom, mi történt az eredményhirdetés közben a trófeával, Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett" - mondta egy nagy mosoly kíséretében a McLaren versenyzője, aki korábban elnézést kért tettéért a győztestől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.