Minden eddiginél nagyobb kutatást indítanak a Loch Ness-i szörny után: önkénteseket is keresnek

Forrás: Thinkstock -
önkéntes Loch Ness-i szörny szörny
Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb kutatása kezdődik meg ebben a hónapban: olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének a Loch Ness-i szörny felkutatásában. 

A frissen felújított Drumnadrochit-i Loch Ness Központ munkatársai csatlakoztak a független és önkéntes kutatókból álló Loch Ness Exploration (LNE) csoportjához, hogy több mint 50 év után vízvizsgálatot végezzenek.

A központ több lelkes Nessie-vadászt keres, akik részt vennének a keresésben, melynek tervezett időpontja augusztus 26-27. Ez a kutatás az egyik legnagyobb azóta, hogy a Loch Ness Investigation Bureau 1972-ben megvizsgálta a tó vizét a mítikus szörny jelei után kutatva.

Önkénteseket keresnek: találd meg te a Loch Ness-i szörnyet Forrás: Thinkstock

A kutatás során olyan vizsgálóberendezéseket fognak használni, melyeket korábban még sosem alkalmaztak a tónál, hogy felfedjék a rejtélyes titkokat.

Használni fognak például drónokat, amelyek infravörös kamerákkal hőképeket készítenek a vízről, abban bízva, hogy a fentről való hőmegfigyelés kulcsfontosságú lehet bármilyen furcsa anomália azonosításához. Ezenkívül hidrofon is használatban lesz, hogy az akusztikus jeleket észlelje a víz alatt, figyelve bármilyen "Nessie-szerű" hívásra - írja a Daily Mail.

"Mi vagyunk ennek a különleges történetnek a őrzői, és nemcsak a látogatók számára szeretnénk egy felejthetetlen élmény létrehozni, hanem szeretnénk folytatni a kutatást és felfedni azokat a rejtélyeket, amelyek a híres tó vize alatt rejtőznek. A hétvége lehetőséget nyújt arra, hogy olyan módon vizsgáljuk a vizet, amire korábban még nem volt lehetőségünk, és alig várjuk, hogy lássuk, mit találunk" - mondta Paul Nixon, a Loch Ness Központ igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.