Egy egyszerű, de zseniális módszerrel akár két hétig is friss maradhat az uborka

Forrás: Shutterstock -
frissesség uborka hőmérséklet csomagolás
Az uborkák frissességét akár két hétig is megőrizhetjük, ha követjük az alábbi tippeket.

Az uborkát a frissessége és a ropogósság miatt szeretik, de tárolásuk során is ez jelenti a legnagyobb problémát. Ilyen magas víztartalom mellett a zöldség napok alatt pépessé válhat, ez azonban könnyen megelőzhető.

A PositiveBloom.com alapítói és „növényrajongók" szerint van egy egyszerű, mégis zseniális élelmiszertárolási módszer, amely több mint egy hétig frissen tartja az uborkát.

Forrás: Shutterstock

A kertészek azt mondták: "Hiszed vagy sem, csak egy dologra van szükséged ahhoz, hogy frissen tartsd az uborkát, ez pedig egy fémkanál." Ahelyett, hogy az uborkát műanyag csomagolásban tartanánk, helyezzük át egy lezárt edénybe, és tegyünk mellé egy kanalat. Azt állítják, hogy ennek a segítségével akár két hétig is megőrzi az ízét az uborka.

A szakértők szerint van néhány alapelv, amit az embereknek meg kell tenniük ahhoz, hogy ez a trükk működjön, de ezek könnyen kivitelezhetőek. Talán a legfontosabb dolog az, hogy a kanál fém legyen, ne pedig műanyag vagy bambusz. Ennek az az oka, hogy a fémtárgyak "hővezetőként működnek".

Az International Journal of Thermophysics 2001-es tanulmánya szerint az uborka folyamatosan ki van téve a hőmérséklet-ingadozásoknak, amikor hűtőszekrényben tárolják, amit sokszor kinyitnak majd becsuknak, ez pedig romláshoz vezet. A másik szabály az, hogy az uborka teljesen száraz legyen, mielőtt eltennénk a dobozba - írja az Express.

Nagyon nem mindegy, hogyan tárolod a burgonyát: akár hónapokig is elállhat

Bosszantó, ha akkor veszed észre, hogy puha, ráncos és kicsírázott a kamrádban a krumpli, amikor épp vacsorát szeretnél főzni belőle. Szerencsére azonban vannak olyan tárolási módszerek, amelyekkel a burgonya hosszabb ideig friss marad, így nem kell rövid idő után kidobni. Íme, a tippek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.