Meghalt a Harry Potter-filmek Dumbledore-ja: JK Rowling szívszorító szavakkal búcsúzott tőle

Getty -
Sir Michael Gambon JK Rowling tüdőgyulladás Harry Potter
Sir Michael Gambon színész – akit a Harry Potter-rajongók leginkább Albus Dumbledore szerepéről ismertek – tüdőgyulladásban vesztette életét. JK Rowling szívszorító bejegyzésben búcsúzott a színésztől a Twitter-oldalán. 

A Harry Potter-legenda családja tegnap délután közleményben osztotta meg a felfoghatatlan hírt: Sir Michael Gambon színész tüdőgyulladásban vesztette életét.

Felesége, Lady Gambon és fia, Fergus Gambon nevében Clair Dobbs publicista a következő sorokat osztotta meg a nyilvánossággal:

Sir Michael Gambon Getty

„Megdöbbenve tudatjuk a nyilvánossággal, hogy Sir Michael Gambon távozott az élők sorából. Szeretett férj és apa volt, aki békés körülmények között kórházban, tüdőgyulladás következtében hunyta le örökre a szemét. Michael 82 éves volt. Ezúton is arra szeretnénk kérni a sajtó munkatársait, hogy tartsa tiszteletben a család magánéletét ebben a fájdalmas időszakban."

A színészről JK Rowling szívszorító bejegyzésben búcsúzott a Twitter-oldalán - írja a Mirror.

„Most értesültem a fájdalmas hírről. Mikor 1982-ben először néztem a Lear királyban Michaelt, még gondolni sem mertem arra, hogy ez a zseniális színész bármi olyanban fog feltűnni, amit én írtam."

Az ír származású brit színész pályafutása közel öt évtizeden ívelt felfelé, ez idő alatt számos díjat nyert. A Harry Potter-rajongók leginkább a JK Rowling-sorozatban 2004 és 2008 között játszott Albus Dumbledore professzor szerepéről ismerték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.