"Bárcsak halna már meg" - Szülei kínozták és halálra éheztették a kis Mátét

Forrás: Shutterstock -
halál Máté gyermek tárgyalás gyerek
2022 februárjában halálra éheztették gyermeküket, Mátét a szülei. A borzalmas ügy tárgyalása október 5-én volt, ahol újabb drámai részletek kerültek napvilágra. A szülők kegyetlen tettük miatt életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak.

Október 5-én volt a tárgyalása azoknak a csepregi szülőknek, akik halálra kínozták fiukat, a csupán kétéves Mátét. A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

Kiderült, a szülők amellett, hogy bántalmazták, éheztették is a gyereket, a fiú teljesen lesoványodott, izomzata elsorvadt, a csontjai kiálltak, a bőre vékonnyá, szárazzá, fakóvá és hűvössé vált, a gyermek viselkedése, fejlődése a korábbi állapothoz képest romlott - írja a Borsonline.

A súlyosan meggyötört gyermek éjszakákat töltött az ágyról leesve a földön, ahol megfázott, majd gennyes tüdőgyulladása lett. Bár a szülők tudták, hogy orvoshoz kellene vinni, nem tették meg, Máté pedig 2022 februárjában meghalt.

illusztráció. Forrás: Shutterstock

A tárgyalóteremben megmutatták, hogy nézett ki a kisfiú szobája: kosz, mocsok és ürülék is volt benne. Azt is elmondták, 52 sérülés volt Mátén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.