Gyász: fiatalon, 56 éves korában elhunyt a Jászai Mari-díjas színész

gyász Bajomi Nagy György
Hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után elhunyt Bajomi Nagy György, Jászai Mari-díjas színművész. A szomorú hírt egykori és jelenlegi társulata is közzétette a Facebookon.

"Megrendülten fogadtuk a hírt, hogy fiatalon, 57 éves korában, hosszú betegség után, 2023. november 28-án meghalt Bajomi Nagy György Jászai Mari-díjas színművész" - írta a Pécsi nemzeti Színház, melynek 1994-2004 között volt tagja a színész.

„Megrendülten tudatjuk, hogy Bajomi Nagy György, társulatunk tagja, méltósággal és mindannyiunk számára példaadó lelkierővel viselt hosszú betegség után a mai napon elhunyt. Búcsúztatásáról később adunk hírt" - áll az Örkény Színház közösségi oldalán.

Bajomi Nagy György Szentesen született. A Nemzeti Színház Stúdiójában töltött két év után végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1992-ben, Huszti Péter osztályában. Pályáját Nyíregyházán kezdte, majd a Pécsi Nemzeti Színházban játszott egy évtizedig, azután szabadúszó korszak következett. Játszott a Nemzeti Színházban, közben a Tűzvonalban című tévésorozat szereplőjeként széles körű ismertségre és népszerűségre tett szert. Ezt követően a Jordán Tamás igazgatta szombathelyi Weöres Sándor Színháznak lett hét évig tagja. Székely Csaba Vitéz Mihály című színdarabjának főszereplőjeként díjat vehetett át a POSZT-on, valamint a nyári Városmajori Színházi Szemlén. A Thália Színház Humorfesztiválján 2015-ben a zsűri különdíját kapta A hülyéje című Feydeau-előadásban nyújtott alakításáért. 2020-tól az Örkény Színházban lelt szakmai otthonra – írja róla a Színház Online.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.