Kis híján belehalt a túl sok víz fogyasztásába Brooke Shields: sokkoló tünetekkel vitték a sürgősségire

https://www.instagram.com/brookeshields/ -
halál túlzás Brooke Shields kórház vízivás
Szakértők elárulták, mennyi víz a túl sok víz - mert igen, ilyen nagyon is létezik. Brooke Shields saját tapasztalatát osztotta meg, elmondta, mi történt vele, amikor túlzásba vitte a vízfogyasztást. 

A víz alapvető szükséglete a szervezetnek, de veszélyes is lehet, ha túlzásba viszed a fogyasztását, ezt Brooke Shields a saját bőrén tapasztalta meg. A színésznőt idén szeptemberben szállították kórházba, miután a manhattani Café Carlyle-ban tartott önálló koncertje előtt "rohamot kapott". És mindez azért történt, mert túl sok vizet ivott.

"Éppen egy Uberre vártam. Leértem a lépcső aljára, és nyilvánvalóan elkezdtem furcsán kinézni, mert az emberek, akikkel együtt voltam, azt kérdezték: »Jól vagy?«".

Brooke Shields rohamot kapott, miután túl sok vizet ivott https://www.instagram.com/brookeshields/

Shields elmondta, hogy elhagyta a házát, eljutott a sarokig, megzavarodott, hogy miért van kint, majd besétált a L'Artusi étterembe. "Bementem, két nő jött oda hozzám, akiket nem ismertem. Minden elsötétült" - folytatta a színésznő. Elmondta, hogy

habzott a szája, teljesen elkékült és majdnem lenyelte a nyelvét.

A következő dolog, amire emlékszik, hogy berakták egy mentőautóba és oxigént kapott. "És Bradley Cooper ott ül mellettem, és fogta a kezem" - teszi hozzá.

"Egyetlen szót sem tudtam kinyögni. De azt gondoltam magamban, hogy ilyen lehet a halál. Felébredsz, és Bradley Cooper azt mondja: »Elmegyek veled a kórházba, Brooke«, és fogja a kezem. Én pedig nézem a kezemet, nézem Bradley Cooper kezét a kezemben, és azt gondolom: »Ez furcsa és szürreális«."

Szakértők arra figyelmeztetnek, ha túl sok vizet iszol, "a veséd nem tud megszabadulni a feleslegtől. A véred nátriumtartalma felhígul. Ezt nevezzük hyponatremiának, és ez életveszélyes lehet" - mondják.

A Medical News Today hozzáteszi: "Súlyos esetekben a vízmérgezés görcsöket, agykárosodást, kómát és akár halált is okozhat". A napi folyadékszükséglet körülbelül 3,7 liter a férfiak esetében, és körülbelül 2,7 liter folyadék naponta a nők esetében - írja az Unilad.

A MayoClinic hozzáteszi: "Ezek az ajánlások a vízből, egyéb italokból és ételekből származó folyadékokra vonatkoznak. A napi folyadékbevitel körülbelül 20 százaléka általában ételekből, a többi pedig italokból származik".

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.