Filléres megoldással szabadulhatunk meg a szilikonon megjelent penésztől

Forrás: Shutterstock -
megoldás fürdőszoba penész szilikon tömítőanyag
Az elfeketedett szilikont, nagyon nehéz tisztítani, de van egy nagyon egyszerű módszer, amely eredményekkel kecsegtet. Az egyik szakértő egy hatékony, de nem káros megoldást osztott meg.

A fürdőszoba eredendően nyirkos hely, függetlenül attól, hogy milyen alaposan tisztítjuk. A víz és a gőz kombinációja párássá és melegebbé teszi a levegőt, ía nedvesség pedig minden felületen megtelepszik és nemkívánatos folyamatokat indít be – különösen a szilikon tömítőanyagokon, amelyek az idő előrehaladtával elkezdenek elfeketedni.

A szilikon tömítőanyag nagyon sokoldalú, vízzáró tulajdonsága miatt pedig elengedhetetlen a fürdőszobában és már területeken, ahol meg szeretnénk akadályozni, hogy a víz károkat okozzon. Ugyanakkor nagyon nehéz megtisztítani a szennyeződésektől, a penésztől pedig különösen, ám nagyon fontos mielőbb kezelésbe venni a fertőzött területeket.

A szilikonról egyszerű megoldással tüntethető el a penész Forrás: Shutterstock

Az Express szakértője elmondta, hogy a szilikon tömítőanyag tisztítása „kicsit bonyolult lehet", mivel a tipikus fehérítő alapú megoldások jelentősen „lerövidíthetik az élettartamát. Ezek helyett a szakértő azt javasolta, hogy „két mindennapi hozzávalót használjunk, amely megtalálható a konyhában" és úgy kombinálható, hogy „olyan megoldás szülessen, amely hatékonyan tisztítja a tömítőanyagot és eltávolítja a penészt". Ez a két hozzávaló pedig a fehérecetet és a szódabikarbóna.

Amikre szükségünk lesz:

  • Szódabikarbóna
  • Egy kis tál vagy tartály
  • Mikroszálas kendő
  • Egy kis kefe (vagy egy régi fogkefe)
  • Hideg víz

Egy tálban vagy edényben keverjünk össze egy csésze (körülbelül 250 ml) fehér ecetet három teáskanál szódabikarbónával. A hozzávalókat addig keverjük, amíg pépes állagot nem kapunk. A kefével kanalazzuk ki a pasztát, és bőségesen vonjuk be a szilikon tömítőanyagot. Hagyjuk hatni 5-10 percig, majd a kefével súroljuk le alaposan a területet. Ha elkészültünk, töröljük le papírtörlővel, majd öblítsük le vízzel. Ha marad néhány problémás terület, ismételjük meg a folyamatot.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.