Hidegbetörés: kemény mínuszok és havazás várható

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
hidegbetörés havazás hószállingózás időjárás lehűlés
Szombat, vasárnap eső, majd lehűlés és havazás várható. 

Vasárnap

Borult időre számíthatunk többfelé esővel, amit délután - főleg a Dunántúlon - havas eső, havazás vált fel, miközben gyengül a csapadék intenzitása. Többfelé kísérik viharos lökések az északi szelet. Erős hidegbetörés várható, napközben fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Hétfő

Marad a borult idő, és a kb. Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra többfelé lehet kisebb havazás, hószállingózás. Az erős északkeleti szél hordhatja a lehulló pár cm-es havat. Téli úviszonyokra készülhetünk. Reggel -10 és -5, délután -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

Havazásra számíthatunk hétfőtől. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedd

Reggelig, délelőttig délen, délnyugaton további hószállingózás lehet, míg az ország többi részén egyre inkább naposra fordul az idő. Reggel -10, délután -1 fok körüli értékeket mérhetünk. Igazi téli nap valószínű - írja a Köpönyeg.

Ez is érdekelhet:

Hófödte téli képek a régmúltból

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.