A legjobb alvási pozíció, amely megelőzi a ráncok kialakulását

édes álom alvás testhelyzet ránc
Az emberek nagyrésze olyan testhelyzetben alszik éjszaka, amelyről már több kutatás is bebizonyította, hogy növelik a ráncok kialakulásának esélyét. Az alvásszakértő most megosztotta, a népszerű alvópózok helyett melyik lenne a legmegfelelőbb.

Többféle módszer létezik már a ráncok eltüntetésére, finomítására, megelőzésére, de alkalmazhatunk bármit, addig amíg rossz testhelyzetben alszunk, minden erőfeszítés hiábavaló lehet. 

Ha viszonylag gyakran alszunk olyan pozícióban, amely során az arcunk párnához vagy a lepedőhöz nyomódik, idővel több ránc néz majd vissza ránk a tükörben.  Ezek a finom vonalak és ráncok aztán hozzájárulhatnak az arc általános öregedéséhez, különösen a nasolabialis ráncok (az orr szélétől a szájig terjedő ráncok), illetve szemek és az ajkak környéki ráncok kialakulásához.

 A rosszul megválasztott pozíció ráncossá teszi az arcbőrt

Rebecca Swain alvásszakértő szerint a legrosszabb, amit tehetünk, ha hason alszunk, ebben a helyzetben az arc állandó nyomásnak van kitéve, ami idővel nem kívánt ráncokat idézhet elő.

Kézenfekvő megoldás a háton alvás, ám ez sok ember számára kényelmetlen lehet. Párnák használatával azonban idővel megszokható. Ha párnát helyezünk a térd vagy a hát alsó szakasza alá, máris kényelmesebb a háton alvás, ha pedig párnát teszünk a testünk mindkét oldalára a derék-csípő tájékán, az oldalra fordulást is megelőzhetjük.

Az alvásszakértő további javaslata, hogy cseréljük le a pamut pránahuzatokat selyemre vagy szaténra és szerezzünk be egy párásító készüléket, amely a levegő nedvességtartalmának növelésével a bőr hidratáltságán is sokat javít - írja a Mirror. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.