Ez a legjobb módja annak, hogy megállapítsuk, növényünknek szüksége van-e vízre

kertészkedés, nő, balkon, fűszernövény,
Shutterstock - RossHelen
kertészkedés cserepes növény öntözés
Egy lelkes kertész megosztott egy gyors trükköt, amivel könnyedén kideríthetjük, mikor van szüksége a növényeknek öntözésre.

Olykor nem egyszerű megállapítani, hogy a cserepes, kinti növényenknek van-e szüksége öntözésre, hiszen csak a föld felső rétegét tudjuk megvizsgálni. Samantha Rose, egy népszerű amerikai TikToker elárulta, hogy ő milyen trükköt szokott bevetni ilyenkor. Ezt a módszert még az édesapjától tanulta és azóta is alkalmazza, ugyanis bevált: csak egy apró rúgásra van szükség.

Ahelyett, hogy megérintenénk a talajt, Samantha azt javasolja, hogy a lábukkal egy kicsit taszítsuk meg a cserepet, hogy teszteljük a súlyát. Ha könnyedén megmozdul, akkor valószínűleg vízre van szüksége a növénynek. "Apám tanította nekem az egyik legjobb trükköt. Ezzel rengeteg időt megspórolhatsz és sok növény életét megmentheted" - kommentálta Samatha a videóját.

Kerüld el a "gyakori hibát" a vitorlavirág öntözésekor, ha nem akarod végleg kipusztítani

A vitorlavirágok gyönyörű szobanövények, amelyek fényes zöld leveleikről és fehér virágaikról ismertek. Bár alacsony igényűnek tartják, ha meg akarjuk őrizni őket olyan gyönyörűnek, amilyenek, akkor figyeljünk oda az öntözésükre. Íme, az a gyakori hiba, amit mindenképpen érdemes elkerülni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.