Január, február, tyúklépéssel jön a nyár! - Már szemmel láthatóan egyre hosszabbak a nappalok

Woman,Near,Window,Raising,Hands,Facing,The,Sunrise,At,Morning
Shutterstock/Copyright (c) 2015 Ivan Kruk/Shutterstock. No use without permission. - Ivan Kruk
napnyugta tavasz nappal nyár
Vacogtató hideg és ránk telepedő sötétség, ilyen a tél az ünnepek után.

A december még csupa izgalom, jönnek az ünnepek, jön a hó, vagy ha nem jön, akkor miért nem jön, szóval elfoglaljuk magunkat valahogy. Aztán jön a sötét január, eleinte kicsit álmos, hisz ki kell pihenni a decembert,  kicsit izgatott, hisz sok új dolgot megfogadtunk, majd visszaállunk a munka világába, fáradtan, fásultan, mert már megint nem sikerült betartani a fogadalmainkat. 

Sötétben ébredünk, sötétben fekszünk, közben meg nem telik az idő sehogy sem. 

Nincs rémségesebb és hosszabb hónap, mint a január. Aztán a február... Azzal hitegetjük magunkat, hogy itt a nyár. Ebből csak annyi az igaz, hogy a február, ami pont olyan hideg és sötét, mint a január, két-három nappal rövidebb. És utána itt a tavasz, vagyis a március, ami már megint pont olyan hideg és sötét, mint a január meg a február, de már hosszabbak a nappalok. És reményt kelthet az is, hogy akár langymeleg is lehet, hála a globális felmelegedésnek. De ha valaki nagyon nem bírná, van ötletünk a túlélésre.

nő, reggel, napfény, ablak,
Forrás: Shutterstock

Na jó, nem akarunk ám ilyen negatívak lenni, van remény, lesz még napfény és tavasz, főleg akkor, ha utazgatunk érte.

Konkrétabban: az északi területeken élők érezhetik leginkább a januári nappalok hosszabbodását, hiszen egy hónap alatt akár több, mint egy órányi plusz nappalt is észlelhetnek. A déli területek ebből a szempontból lemaradnak, hiszen itt január hónapban a nappalok hosszabbodása a hónap végére nagyjából 58 percet tesz ki. Szóval már csak egy kis kitartás és újra élvezhetjük a hosszú, napsütéses nappalokat. És ha ennél is többet szeretnénk erről a változásról tudni, a Köpönyeg.hu cikkét olvassuk el. 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.