Lehetne a pillanatnak is élni egy materiális világban

Attractive,Young,Woman,Looking,Up,To,The,Beautiful,Sky,With
Shutterstock - KieferPix
öröm boldogság life gondolatok élet jegyzet
Pillanatok. Öröm. Eszeveszett boldogság. Hát nem pont ezekért élünk?

Pillanatok. Apró foszlányok életünk rejtett zugaiból, amelyek oly fontosak. Hogy miért is? Hiszen, ezekből épülünk fel. Emlékeink, élményeink hatására tör ki belőlünk egy érzés. Egy olyan érzés, amely kislábunkujjától a fejünk búbjáig hatol. Hiszen, ez a bizonyos pillanat már nem lesz ugyanilyen többet. Lehet, hogy hasonlót még átélünk, de ugyanilyet biztosan nem. 

És akkor kérdem én, mi emberek miért nem tudjuk megélni ezeket a pillanatokat? Ha még testben lehet, hogy ott is vagyunk, lélekben nem.   

Agytekervényeink éppen pont abban a másik momentumban vesznek el. Amely pont akkor történt, amikor ez. Hiszen, manapság ezer felé vagyunk. Agyunk, mint egy okostelefon, száz meg száz információ kering benne, egyszer erre figyelünk, egyszer meg arra. Felgyorsult a világ és vele együtt mi is. És persze, a közösségi média. Hát, hogy tudnánk az adott pillanatot megélni, mikor éppen másokra irigykedünk az imént közzétett posztjuk miatt. Hiszen, nekünk miért nem lehet olyan tökéletes életünk, mint volt kollégánknak vagy egy barátunknak? Olyan boldognak látszanak. És igen itt a lényeg. Csak látszanak. De gondoljunk csak bele, mindenki csak a szépet mutatja a nagyvilágnak. Miért is nem épp kisírt szemeikről posztolnak? Miért nem a valóságot örökítik meg?  

Young,Woman,Wakes,Up,,Gets,Up,On,Bed,And,Stretches
Pillanatok. Apró foszlányok, amelyek oly fontosak
Forrás: Shutterstock

Ha már a pillanatokról esett szó, most ülök a vonaton és csak kémlelem az ablakot. Látom, ahogy az emberek tesznek-vesznek, szedik össze magukat egy monoton átlagos szürke hétfői napon.  

Egy piros kabátos hölgy rohan a villamos után, nem számít, hogy közben kilöttyen a kávéja. Fel kell szállnia a sárga járműre az élete árán is. Annyira fontos, hogy az az e-mail időben ki legyen küldve, hogy észre sem veszi, hogy mellette épp egy idős bácsi segítségért kiállt. Nem tud kiigazodni ebben a felgyorsult, már-már virtuális világban. 

Pedig milyen felemelő érzés járta volna át azt a fiatalt is, aki belemerülve a telefonjába félig fel is lökte a bácsit. Csak egy kis figyelem, egy kedves gesztus és máris egy példátlan pillanat. 

Belemerülve gondolataimba, eszembe jut még valami. A minap egy anyuka és kakaós csigát majszoló kislánya beszélgetésére lettem figyelmes.  

–Anya, miért váltakoznak a nappalok és éjszakák? – kérdezte a kislány. 

Anyuka ebben a pillanatban az éppen rezgő mobiljára nézett, majd mit sem törődve kislánya kíváncsi tekintetével nagy diskurálásba kezdett a vonal túlsó oldalán lévő illetővel.

És igen, oda a pillanat.  

Kérdem én, miért nincs időnk elmerülni az apró részletekben?  

Megélni a röpke pillanatokat. Hálát adni. Szívből szeretni és szeretve lenni. Törődni és figyelni a másikra. Örülni. Szerelembe esni. Érezni. Lelkesedni. Mosolyogni. Csak beleveszni egy melankolikus szempillantásba. Miért nem lehetséges ez? 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.