Müller Péter: Mindig van a másik emberben valami szerethető

párkapcsolat szerelem szeretet
G-Stock Studio/Shutterstock - G-Stock Studio
heti útravaló lélek gondolat Müller Péter
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Mindig van a másik emberben valami szerethető. Ha ezt megtalálod, mint a mágnes összevonz vele, nem utálod, nem gyűlölöd, és a széthúzásból az egység megteremthető.

párkapcsolat szeretet szerelem
Forrás: Shutterstock

Az állati csordát összetartja az ösztön, de az emberi kapcsolatokat csak valami szellemi tarthatja össze. A zenészeket a zene, a labdarúgókat a foci szeretete és egy szabadságharcban olyanok is együtt harcolnak, akiknek a hétköznapokban semmi közük egymáshoz. Hamvas Béla azt mondja, hogy a mai emberek közösségképtelenek. Ez csak más szó arra, hogy arra, hogy önzők, egoisták s gyakran csak a gyűlölet vezérli őket. Látjuk, mi folyik a világban. 

Müller Péter korábban megjelent írásait itt olvashatod!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.