Az orchideák kétszer gyorsabban fognak virágozni, ha követed ezt az egyszerű trükköt

Thinkstock -
ápolás metszés Orchidea virágzás
Ha nem tesszük meg a megfelelő lépéseket, akkor az orchideáink nem fognak olyan sokszor virágozni. Szerencsére azonban egy egyszerű trükkel rávehetőek arra, hogy gyorsabban virágba boruljanak.

Az orchideák gyönyörű ékei az otthonuknak, persze csak akkor, ha virágba borulnak. Ugyan a cserepes virágok királynőjét kényes növénynek tartják, kiderült, hogy nem olyan nehéz rábírni arra, hogy kétszer olyan gyorsan virágozzon, csak ismerni kell a megfelelő eljárást. Egy szakértő a TikTokon osztotta meg tapasztalatát arról, hogy mit is kell tenniük a lelkes kertészeknek azután, hogy a növény elvirágzott.

A titok nyitja a metszés mikéntje. Az orchideaszakértő kísérletet végzett két orchideájával, amelyek éppen egyszerre fejezték be a virágzást, és úgy döntött, hogy különböző módon metszi meg őket. Tapasztalatai alapján azt javasolja, hogy a teljesen elvirágzott, már nem rügyező szárakat vissza lehet vágni tövig, így hamarosan újabb virágot fog növeszteni.

@orchids_withlove My experiment was successful! If you cut the blooming spike right after the orchid finished blooming, it will bloom next time much sooner. #orchidcare #postbloomcare #keepblooming #orchidswithlove #orchidlover ♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) - Instrumental - Lesfm & Olexy

Keltsük életre a cserepes virágok királynőjét: így ápoljuk az orchideát

Elsőre ijesztő látványt nyújt, amikor egészséges orchideánk hirtelen száradni, kókadozni kezd. Sipos József növényorvos elárul néhány trükköt, amivel könnyen életben tarthatjuk a cserepes virágok királynőjét.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.