Egyszerű és olcsó csodatisztítószer: ha ezzel súroljuk a sütőt, csillogni fog

Cleaning,Concept.,Woman,Washes,An,Oven,In,The,Kitchen
Shutterstock/Africa Studio -
takarítás sütő tisztítás
A szakértők azt tanácsolják, soha ne használjunk ecetet vagy szódabikarbónát a sütő tisztítására, mivel ezek nem képesek lebontani a zsírt: van egy egyszerű és környezetbarát módja.

Hiábavaló közdelemnek tűnhet a sütő tisztítása, csak súroljuk és súroljuk, mégis úgy érezhetjük, mintha semmi nem történne, mivel a zsírt hihetetlenül nehéz tisztítani, ha egyszer már felhalmozódott egy felületen. Az interneten általában természetes tisztítószerek, például ecet vagy szódabikarbóna használatát javasolják.
 

A sütőajtó súrolása felér egy rémálommal
Forrás: Forrás: Shutterstock

Az ecet és a szódabikarbóna a vízkő tisztítására fantasztikusan alkalmas, miközben antibakteriális hatásúak is, de ezek az összetevők nem képesek lebontani a zsírt. Jules Gordon takarítási szakértő kifejtette, hogy a mosószóda és a mosogatószer használata sokkal egyszerűbb, ugyanakkor környezetbarátabb módszer a sütő tisztítására. "A mosószóda a legjobb természetes zsírtalanítószer... egy sütő tisztítása elég nehéz munka, különösen, ha nem volt karbantartva. Azt javasoljuk, hogy évente háromszor végezzék el, így sokkal könnyebb kordában tartani."


Hogyan kell megfelelően tisztítani a sütőt

A kezdéshez szükségünk lesz a következőkre: mosogatószer, mosószóda, drótszerű súroló, nedves rongy, szemeteszsákok, ablaktisztító és egy pár kesztyű.

A rácsok és a tepsik tisztítása

Töltsük fel a vödröt meleg vízzel, nyomjunk bele mosogatószert és mosószódát, hogy "zsírtalanító oldatot" hozzunk létre. Vegyük ki a rácsokat és a tálcákat a sütőből, és egyesével tegyük őket az oldatba, majd súroljuk le. A nedves rácsot vagy tepsit tegyük egy tiszta szemeteszsákba, és hagyjuk ázni körülbelül 20 percig, amíg a sütő belsejét megtisztítjuk. A megégett tálcákat vagy rácsokat hosszabb ideig kell hagyni az oldatban ázni, és még több mosószódát szórni rájuk, mielőtt a szemeteszsákokba helyeznénk őket - írja az Express.

Íme, az öt legpiszkosabb dolog a konyhában, amit rögtön tisztíts meg, különben elszaporodnak a baktériumok

Öt olyan dolog van a konyhában egy szakértő szerint, amelyeket rendszeresen elfelejtünk tisztítani. Konyhánkat naponta többször is használjuk, ami azt jelenti, hogy könnyen a szennyeződés és a baktériumok tenyészhelyévé válik, így a megfelelő tiszítás gyakran létfontosságú. Ezeket a területeket mindenképpen tisztítsuk meg. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.