Így lehet könnyen és gyorsan gyomot irtani

gyom gyomirtás gaz
A kertészkedés üdítő tevékenység, de a hozzá tartozó gyomlálás már nem annyira.

Térdepelni vagy guggolni a veteményes mellett és a gazt tépkedni nem egy pihentető megoldás. De vannak trükkök, hogy gyorsabban megszabaduljunk a gyomnövényektől.

gazolás, kert, gaz, gyom, gyomnövény
weeding garden with metal pail or bucket of dead dandelions hanging over side
Forrás: Shutterstock

Fedd le papírral!

Újságpapír kell hozzá, meg jó pár kő. A gazos területet lefedjük, a papírt lesúlyozzuk, így nem érheti a növényeket a fény, és elsárgulnak. Később meg kell ismételni a műveletet, hogy a gyökérzetük is meghaljon.

Fedd le szalmával!

A megoldás hasonló a papíros takaráshoz, csakhogy itt nem kell majd takarítani. A szalma ugyanis táplálja a földet, és tavaszra úgyis le fog bomlani. Ráadásul a nedvességet sem hagyja elpárologni.

Locsold le ecettel!

Csak óvatosan ezzel a megoldással, mert az ecet mindent szétmar! Ám a kis résekből növekvő gyomokat ezzel a módszerrel lehet leghatásosabban kiirtani. Egyetlen fújás is elég a permetező flakonból. 

A szódabikarbóna is nyerő

Ha már kibújt a gaz, azonnal szórd be a tövét vastagon szódabikarbónával. Ettől meggyengülnek a növények, és gyorsabban ki fognak pusztulni - írja a Ripost.


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.