Figyelmeztet az élő Nostradamus: meglepő helyről kerülhetnek ki a jövő járványai

Science,And,Medical,,Scientists,Or,Health,Care,Researcher,Holding,Test
Shutterstock/Copyright (c) 2020 PopTika/Shutterstock. No use without permission. - PopTika
jövő jóslat mesterséges intelligencia
Újabb aggasztó jóslatot tett 2024-re az élő Nostradamusként emlegetett médium, aki korábban a Covid-19-et és Erzsébet királynő halálát is előre látta.

Athos Salomé a becenevét azzal érdemelte ki, hogy az elmúlt években számos olyan fontos eseményt látott előre, amely valóra is vált, kezdve a COVID-19 járvány előrejelzésétől egészen Elon Musk Twitter-bevételén át II. Erzsébet királynő haláláig.

Napkitörést jósolt korábban, most járványokról beszél az „Élő Nostradamus”
Forrás: Shutterstock

Salomé legújabb figyelmeztetése a mesterséges intelligenciáról szól. A technológiában tapasztalható fejlődés nagyobbnak bizonyulhat, mint gondolnánk: ahogy a Daily Starnak elmondta, bár a mesterséges intelligencia az emberi élet különböző területein segíthet, érdemes odafigyelni a technológia pusztító potenciáljára is. Lehetséges, hogy a jövő járványai nem természeti jelenségek, hanem mesterségesintelligencia-laboratóriumok szintetikus alkotásai lesznek. Így fogalmazott: 

A biológia és a technológia közötti fúzió olyan forgatókönyvet sugall, amelyben mesterséges vírusokat lehetne kifejleszteni, akár a meglévő betegségek gyógyítására, akár paradox módon új betegségek létrehozására.

De ez még nem minden, hiszen a brazil jós arra is rámutatott, hogy mi, emberek, jobban hasonlíthatunk a mesterséges intelligenciára, mint gondolnánk, de mások a céljaink:

„Az ember célja a biológiai élet fenntartása és megtapasztalása, az MI célja az információk feldolgozása és a programozott vagy manipulált feladatok végrehajtása" - tárta fel.

Salomé évekkel ezelőtt azt mondta, hogy 2024 „új fejezetet fog nyitni az emberiség történelmében”, ami nem hangzik különösebben pozitívan, ahogy az a kissé homályos megfogalmazás sem, ami szerint a mesterséges intelligencia még idén „öntudatára ébredhet”.

A 37 éves férfinak már bevált egy idei jóslata, amikor napkitörésre és „három napnyi sötétségre” figyelmeztetett. Bár utóbbi állítása nem igazolódott be, napkitöréseket valóban észleltek a csillagászok.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.