Kihagyhatatlan hétvégi programok, amikre feltétlenül el kell menned!

Szépművészeti Múzeum, Magyar fotósok Amerikában
MTI/Hegedüs Róbert - Hegedüs Róbert
programajánló tavasz fesztivál család Budapest
Medvehagyma fesztivál, ázsiai ízek sokasága, sportok viadala - ilyen és ehhez hasonló szuper rendezvények várják a hétvégén a kedves vendégeket, lássuk a toplistás programokat!

Medvehagyma fesztivál 

Április 20-án és 21-én megrendezésre kerül az XIX. Orfűi Medvehagyma Fesztivál. A hétvégén több helyszínen érdekes előadások, kulturális és gasztronómiai programok várják az érdeklődőket.

medvehagyma
Medvehagyma fesztivál 
Forrás: MTI/Varga György

Japánkerti nap

Április 20-án, szombaton 9 és 17 óra között a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum Japánkertjében vezetett kerti sétákkal, múzeumi tárlatvezetéssel és további programokkal várják a látogatókat.

Fotóművészek közelről 

A Szépművészeti Múzeum kiállítása Amerikába kivándorolt magyar fotósok lenyűgöző képeit mutatja be. A kiállítás belépőjegye 5800 Ft, 26 év alattiaknak és 62 év felettieknek pedig 2900 Ft. A tárlatvezetésen való részvétel a kiállításra szóló jegyen felül 1500 Ft. A kiállítás keddtől vasárnapig látogatható, tárlatvezetés pedig pénteken 16 órától, szombaton és vasárnap 11:45-től és 16 órától indul.

Szépművészeti Múzeum fotókiállítás
A Szépművészeti Múzeum kiállítása Amerikába kivándorolt magyar fotósok lenyűgöző képeit mutatja be
Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

Ázsiai ízek fesztiválja 

A Botellón Teraszon április 18. és 21. között változatos távol-keleti ételeket kóstolhatnak meg az ázsiai ételek szerelmesei hangulatos élőzene mellett.

Kézművesek piaca 

Április 21-én 10-től 17 óráig a Fény Utcai Piacon megrendezésre kerül a Makers' Market. Több mint hatvan hazai kortárs designer termékeit vásárolhatják meg az érdeklődők közvetlenül az alkotóktól. A piacon zene és finomságok is várják a kézműves termékek szerelmeseit.

Debreceni kölyökfesztivál 

Április 20-án és 21-én Debrecenben megrendezésre kerül a 7. Debreceni Kölyökfesztivál a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. Színes programok, változatos játékok és a kedvenc mesehőseik várnak a gyerekekre és családjukra. Az eseményre való belépés ingyenes

kislány, festék, festés
Debreceni kölyökfesztivál 
Forrás: Yuliya D'yakova/Shutterstock

Hagyományőrző sportok vidala 

Az április huszadikai hétvégén negyedik alkalommal rendezik meg a TURÁN Hagyományőrző Sportok Viadalát. Olyan sportokban versenyeznek a jelentkezők mint lovasíjászat és lándzsaharc. A viadal látogatása ingyenes, a versenyeken való részvételhez az esemény honlapján nevezés szükséges.

Boldog boci fesztivál

A Krisna völgyi Indiai Kulturális Központ és Biofarm szervezésében a boldog boci fesztiválon résztvevők megismerhetik a Pola-pūjā nevű ősi indiai rituálét, a rituálé részeként ökröket díszíthetnek, törpe zebukat etethetnek és ökrösszekeres birtokbejáró túrán vehetnek részt. A szekértúra ára 2500, 14 év alatt 1000 Ft, 6 év alatt pedig ingyenes. Az esemény április 20-án 10 órától 17 óráig tart.

Krisna völgyi Indiai Kulturális Központ és Biofarm
Boldog boci fesztivál
Forrás: MTI Fotó/ Varga György

Társasjáték fesztivál

Április 20-án társasjáték fesztivált szerveznek Budapesten a Virág Benedek Házban 9 és 20 óra között. Az esemény során a kis hazai kiadók különleges játékait lehet megismerni és kipróbálni. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

társasjáték
Társasjáték fesztivál 
Forrás: Shutterstock

Tavaszköszöntő Ringató Koncert

Április 20-án 10 órától az Őrmezei Közösségi Házban kellemes tavaszköszöntő koncerttel, közös énekléssel és játékkal várják a családokat. A belépő ára családonként 2000 Ft. 

Nyúl Péter a Bábszínházban 

A Budapesti Bábszínházban április 21-én 10:30-kor kezdődően megtekinthető minden gyermek egyik kedvenc meséjének bábszínházi feldolgozása. Az előadás belépőára ülőhelytől függően 2500 Ft és 5500 Ft közötti, az előadás látogatása 3 éves kortól ajánlott.

Tavaszi növénykavalkád

A Budai Arborétumban április 19. és 21. között változatos növényes programok, megvásárolható és megtekinthető szebbnél szebb növények várják a természet szerelmeseit. A napijegy ára 2600 Ft, nyugdíjasok, diákok és pedagógusok számára 1700 Ft, fogyatékossággal élők és 14 év alattiak számára pedig ingyenes a belépés. 

Fenegyerekek kiállítás

A Tér-Kép Galériában tizenkét kortárs magyar művész önarckép-festményei tekinthetők meg összegző gondolatokkal, a személyes kitárulkozó vallomásokkal kiegészülve. A kiállítás megtekinthető április 26-ig keddtől szombatig 14-tól 18 óráig ingyenesen. 

Ginek és parfümök aromái

Április 19-én18 órától egy egyedülálló workshop keretein belül a résztvevők különleges gineket kóstolhatnak és elkészíthetik egyedi parfümjeiket. A foglalkozás díja 22 500 Ft, helyszíne pedig Budapest, Erkel utca 13/a.

Te is lehetnél, miért nem vagy?

Április 20-án 9 órától egy olyan önismereti előadást hallgathatnak meg az érdeklődők online, amely az énmárkaépítéssel foglalkozik, egy olyan folyamattal, amire mindenkinek szüksége van személyes és munkakapcsolatai építéséhez. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrálók e-mailben kapják meg az online előadás linkjét.

Lido beach soft opening

A római parti Lido Beach újra megnyitja kapuit. Ennek örömére az április 20-ai hétvégén egy zenével és tánccal teli nyitóünnepet szerveznek.

Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

MOM sport
Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál
Forrás: MTI/Róka László

Magyarország legnagyobb mentes és egészségmegőrző fesztiválja áprilisban indítja az idei évet, új, nagyobb, mintegy 1800 négyzetméteres helyszínen, a MoM Sportban április 20-21-én. Ezúttal a fesztivál fő tematikája a természetes szépségápolás, hiszen a tudatos táplálkozás mellett nagyon fontos, hogy a szépségápolásban is próbáljuk megtalálni azokat a termékeket, amelyek növényi alapúak, és kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.

 


 


 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.