Matthew Perry halálával kapcsolatban újraindul a nyomozás: hollywoodi személyeket hallgattak ki

Celebrities Visit SiriusXM - March 30, 2017, Matthew Perry
Getty Images/2017 Matthew Eisman - Matthew Eisman
letartóztatás nyomozás Matthew Perry ketamin
A Jóbarátok sztárja tavaly távozott az élők sorából, nemsokára az is kiderült, hogy a ketamin akut hatása miatt bekövetkezett baleset történt. Matthew Perry halálával kapcsolatban azonban merülhettek fel újabb kérdések, ugyanis a nyomozás újraindult.

Az egész világot letaglózta Matthew Perry halálának híre, a Jóbarátok sztárjára a saját jakuzzijában találtak rá holtan. Természetesen mindenkit foglalkoztatott, hogy mi vezethetett ehhez a tragédiához, és mivel ismert volt, hogy a színész sokáig küzdött függőséggel, sokan úgy gondolták, túladagolás történhetett. Kiderült, hogy az erős nyugtatószerként használt ketamin és egy rövid hatású hallucinogén érzéstelenítő okozta, hogy a színész elvesztette eszméletét, és belefulladt a jakuzzijába. Úgy tűnik viszont, hogy további kérdések merülhettek fel, ugyanis a nyomozás újraindult.

Matthew Perry
Matthew Perry halála ügyében újraindult a nyomozás
Forrás: Getty Images via AFP/

Újraindult a nyomozás Matthew Perry halálával kapcsolatban

A Jóbarátok sztárja mindössze 54 éves volt, amikor 2023. október 28-án holtan találták. A toxikológiai jelentések kimutatták, hogy halálakor jelentős mennyiségű gyógyszer volt a szervezetében. A nyomozók most annak próbálnak a végére járni, hogy ki látta el a színészt.

A nyomozás már hónapok óta folyik, és kulcsfontosságú hollywoodi személyiségeket hallgattak ki - mondta egy bennfentes. 

Azoknak, akiket a nyomozók megkerestek, "a múltban köztudottan volt közük drogfogyasztáshoz vagy visszaéléshez". 

A forrás szerint azok, akikkel beszéltek, "nem feltétlenül a ketamin tényleges forrásai", de úgy vélik, hogy olyan információkkal rendelkeznek, amelyek elvezethetnek ahhoz. A nyomozás eredményeként eddig nem történt letartóztatás.

A halottkémi vizsgálat szerint annyi ketamin volt Matthew Perry szervezetében, ami egy műtét idejére is elegendő lett volna.

A Los Angeles megyei halottkém jelentése szerint a ketaminszintje 3540 ng/ml volt. Amikor műtét előtti elaltatásra használják, a betegek 1000-6000 közötti tartományban vannak.

Az orvosszakértői jelentésből az is kiderült, hogy Perrynek ketamint írtak fel egy depresszió és szorongás elleni infúziós terápiás kezelés részeként, és azt minden második nap szedte. Négy hónappal a halála előtt azonban egy új orvos megpróbálta leszoktatni a gyógyszerről. A jelentések szerint utoljára másfél héttel a halála előtt írtak fel neki egy adagot belőle. A halottkém megjegyezte, hogy a Matthew szervezetében lévő ketamin "nem származhatott ebből az infúziós terápiából".

Matther Perry a könyvében azt írta, ha meghalna, az sokkolná az embereket, de senkit nem lepne meg... Akkor még hálát adott, hogy életben van, és arról is beszélt, hogy szeretne apa lenni. Ez azonban már sajnos nem adatott meg neki.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.