Epres Panni segített kiválasztani a magyar olimpiai és paralimpiai csapat 2024-es formaruháit

Heavy Tools sajtóesemény
Racz_Tomi
Olimpia 2024 Benedek-Epres Panni tervezés ruhák
A 2024-es párizsi olimpia és paralimpia megnyitóján nem egy stadionba vonulnak be a sportolók, hanem hajóval érkeznek a Szajnán a nemzeti csapatok. Immár nem titok többé, hogy a magyar csapat formaruháit egy neves magyar sportmárka készíti. A tervek közül Epres Panni segített kiválasztani a legmegfelelőbb ruhadarabokat a Magyar Olimpiai Bizottság és Magyar Paralimpiai Bizottság munkatársainak.

Alig több mint három hónap van hátra a 2024. évi nyári olimpiai játékokig, és alig négy hónap a paralimpiai játékokig, melyeknek a francia főváros, Párizs ad otthont. A Magyarországot képviselő sportolók a hagyományokhoz híven egységes formaruhában jelennek meg a megnyitó ceremóniákon, melynek kiválasztásában Epres Panni is segített.

A képen Epres Panni, Herwert Mónika, Doroszlay Yvette és Lipcsei Betta láthatók, akik az olimpiai ruhák tervezéséről beszélgettek a Heavy Tools sajtótájékoztatóján.
A képen Epres Panni, Herwert Mónika, Doroszlay Yvette és Lipcsei Betta láthatók, akik az olimpiai ruhák tervezéséről beszélgettek a sajtótájékoztatón

Epres Panni a tervezők között

„Fontos szempont volt, hogy a formaruha minden alkatú sportolón jól álljon, hiszen az olimpiai csapatban van tornász és vízilabdázó is, meg kellett találni azt a fazont, amivel mindenki elégedett. Szintén fontos szempont, hogy a nemzeti színek, a piros, a fehér és a zöld jól láthatóak legyenek, miközben a ruha mai és trendi legyen egyszerre” – hangsúlyozta Epres Panni a ruhák kiválasztása kapcsán.

Párizs a divat fővárosa, a stílus és az elegancia hazája. Franciaországban a divat nem csupán trendekről és ruhákról szól, hanem egy életstílusról, egyfajta magabiztosságról és kifinomultságról. A francia nők öltözködésében a klasszikus elegancia modern trendekkel ötvöződik, és mindig kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi anyagokra és a tökéletes szabásra. Ezt az életérzést vegyítettük a márkánk stílusjegyeivel és így született meg a kollekció”

– mesélte Herwert Mónika, a kollekció tervezője.

„A tervezés során egyedi összképet álmodtunk meg, melyben a Szajnán hajózó olimpiai csapat egésze testesíti meg a piros, fehér és zöld színek harmóniáját. A francia zászló színeit is belecsempésztünk a kollekcióba, így például a sötétkék a férfi sportolók öltözékében fog megjelenni.” - mesélték.

A tervezők a krakkói Európa játékok során értékes visszajelzéseket kaptak a sportolóktól, melyeket beépítettek a kollekcióba. Minden apró részletre figyeltek, így például a női ruházatot praktikus zsebekkel látták el a napszemüveg, telefon és egyéb kisméretű tárgyak kényelmes tárolására.

A képen Telegdy Ádám és Telegdy-Kapács Boglárka láthatók, akik utolsó olimpiai megmérettetésükre készülnek.
A képen Telegdy Ádám és Telegdy-Kapács Boglárka láthatók, akik utolsó olimpiai megmérettetésükre készülnek.

„Az olimpiai és paralimpiai kollekció tervezése során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a sportolók a megnyitó ceremónia során a lehető legjobban érezzék magukat a bőrükben. A kiváló minőségű anyagok és a megfelelő szabásvonalak biztosítják azt a komfortot, ami a külső megjelenésükön is tükröződik” 

– árulta el Doroszlay Yvette, az olimpiai ruhákat készítő márka ügyvezetője, hozzátéve, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a szigorú nemzetközi előírások pontos betartására is. Igazi csapatmunkának nevezte ezt a folyamatot, hiszen a feladat nem csupán a kollekció megtervezése volt. Minden sportolónak meg kell kapnia azt a ruhát, amit szívesen visel a nyári játékokon. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.