A fahéj, szegfűszeg, vagy éppen a fenyő illata gyorsan karácsonyi hangulatot varázsol a lakásba. Illatgyertya formájában bármikor élvezheted ezeket az aromákat, amit ráadásul magad is elkészíthetsz. Íme a Life.hu kreatív tippje!

A gyertyaöntés nem nagy ördöngösség, bár vannak buktatói. Érdemes például fémtalppal ellátott kanócot használnod, és a hurkapálcika is sokat segít - részletes útmutatónkat a gyertyaöntéshez itt találod.

Forrás: Thinkstock

Ahhoz, hogy karácsonyi illattal töltse meg a lakást, olaj alapú aromára lesz szükséged. A természetes illóolajokkal könnyedén illatosíthatod a gyertyát, de használhatsz lakásillatosító olajat is, melyet az illóolajokhoz hasonló üvegcsében árulnak. Ha díszíteni is szeretnéd a gyertyát, akkor nagyobb üvegpohárba öntsd, de úgy, hogy az aljára szórsz például szegfűszeget, és először csak egy kevés viaszt öntesz bele, ez, amint megköt, egy helyben tartja a fűszerdarabokat. Döntsd oldalra a poharat ezután, majd ismét szórj bele fűszert, és önts rá kevés viaszt. Ha így körbeöntöd először a poharat belülről, majd a viasszal és szegfűszegekkel kibélelt pohárba öntöd a maradék viaszt, akkor a fűszerdarabok nem pörkölődnek meg, miközben a gyertya ég.