A rúdtánc hazai nagyasszonya minden évben egy különleges szettel várja a karácsonyt. Az édesanya sosem hagyja ki ezt a hagyományt, melyről fotót is küldött nekünk. Nézd meg, hogyan készül Alma az év egyik legszebb ünnepére. 

Hogyan telik nálatok a szenteste?

Mi a családdal ünnepelünk szenteste. Mivel egy udvarban lakunk anyukámékkal, ő főz ezen a napon, és 24-én mindig együtt vagyunk. Másnap vagy harmadnap a barátokkal ünnepelünk. Van egy 15 fős társaságunk, ahol minden évben más látja vendégül a társaságot. Egy nap pedig a férjem családját, nagyszüleit látogatjuk meg vidéken. Ott a dédik 90 évesek is elmúltak már, így minden ilyen jeles ünnep csodás alkalom, hogy a kisfiunkat lássák.

Pirner Alma kisfiával, LennyvelForrás: Pirner Alma

Van olyan szett, melyet minden éven felveszel karácsonykor?

Minden évben mást választok. Kétszer ugyanazt a karácsonyi szettet nem szoktam felvenni. Mindig van egy egyenpólónk a férjemmel, és most már a kisfiunkkal, Lennyvel is, melyben közösen fotózkodunk. Szenteste és szilveszterkor pedig mindenki elegánsan felöltözik, és úgy ül az asztalhoz. Megtiszteljük az Ünnepet, magunkat és egymást is.

"Mindig van egy egyenpólónk a férjemmel, és most már a kisfiunkkal, Lennyvel is"Forrás: Pirner Alma

Gyermekkorodban mi volt a szokás? A család kiöltözött az ajándékozás előtt?

Mindig csinos volt mindenki, és általában vacsora előtt ajándékoztunk, hogy nyugodtan tudjunk vacsorázni. Jópár éve már élményt ajándékozunk, nem tárgyakat. Az élmények megfizethetetlenek, és az együtt töltött idő, a tárgyak nem. A tárgyak nem annyira érdekelnek minket. Amire szükségünk van, azt év közben úgyis megvesszük. 

Milyen színeket ajánlasz karácsonyra? (smink, ruha)

Szeretem az ünnepi eleganciát: az aranyat, az ezüstöt, a fehéret, és a feketét. A csillogás megengedett, persze izlésesen és természetesen! A piros szín még az, mely ilyenkor még szóba jöhet. 

"Szeretem az ünnepi eleganciát: az aranyat, az ezüstöt, a fehéret, és a feketét"Forrás: Pirner Alma

Az otthonotokban milyen színek dominálnak majd? 

Az ezüst és lilás árnyalatok, mert a lakásunk is ilyen színű. A házat fehér égőkkel díszítjük.