A paleo hívők is megérdemlik a klasszikus karácsonyi sütemény élményét. Épp ezért, hoztunk egy puha paleolit mézeskalács receptet, mely elsőre talán túl macerásnak tűnhet, de hidd el, megéri a ráfordított időt.

Hozzávalók

  • 285 gr mandulaliszt
  • 33 gr kókuszliszt
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 3/4 tk fahéj
  • 3/4 tk gyömbér
  • 1/2 tk szegfűszeg
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 120 gr méz
  • 88 gr melasz
  • 56 gr olvasztott kókuszolaj
Paleo mézeskalácsForrás: Shutterstock

Elkészítés

1. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, keverjük össze.

2. Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, ezután adjuk hozzá az előző tál tartalmát. Keverjük addig, amíg össze nem áll.

3. Az így kapott tésztát szedjük négy részre, gyúrjuk golyókká, és egy műanyag ételtasakban tegyük őket a mélyhűtőbe kb. fél órára.

4. Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra. Terítsünk a pultra zsírpapírt és lisztezzük be (itt is mandulalisztet használjunk).

5. Vegyük ki a mélyhűtőből a tésztát és egyből kezdjünk vele dolgozni. Nyújtsuk ki egyenként és szaggassuk ki a megfelelő formákban.

6. A mézeskalács figurákat helyezzük zsírpapírral kibélelt tepsibe, majd 7-9 percig süssük.

7. Kivéve ne hagyjuk a tepsiben kihűlni a finom karácsonyi édességet, tegyük át őket egy dobozba, majd zárjuk le légmentesen. Így sokáig puha és omlós marad.

A díszítéshez használhatsz olvasztott fehércsokoládét, vagy paleo csokoládét.