Legendás séfek fedték fel a tökéletes forralt bor receptjét: így készítsd el!

Forrás: Shutterstock/Rabusta -
karácsony forró ital recept karácsonyi italok magazin forralt bor gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha tél, akkor karácsony, ha karácsony, akkor összeülések, és ha összeülések, akkor forralt bor. Cikkünkben felfedjük a tökéletes forralt bor receptjét, és megmutatjuk, hogyan készíti ezt az isteni téli italt Jamie Oliver és Gordon Ramsay.

Mindenki másképp csinálja: igaz ez a forralt borra is, hiszen ahány ház, annyi szokás. Van, aki a citromra és a narancsra esküszik, mások a fűszerekben látják az igazán finom forralt bor titkát. A világ két legismertebb szakácsa, Gordon Ramsay és Jamie Oliver is felfedték a "titkukat" ezzel a forró itallal kapcsolatban, nekünk pedig nincs más dolgunk, csak megmutatni, hogyan készítik ők.

Jamie Oliver receptje

Hozzávalók:

  • 2 üveg Chianti, vagy valamilyen olasz vörösbor
  • 2 db mandarin
  • 1 db citrom és lime
  • 200 g porcukor
  • fűszerek: szegfűszeg, fahéjrúd, szerecsendió, vaníliarúd, csillagánizs, babérlevél

Elkészítés:

Meghámozzuk a citrusokat, kifacsarjuk a levüket, majd közepes lángon, cukorral keverve pár percig forraljuk. Ha összeolvadt, jöhetnek a fűszerek. A sziruphoz adjunk annyi bort, hogy ellepje, és ezt a cukros főzetet addig párologtassuk alacsony lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a borban. Amikor megvan, forraljuk sziruppá, majd mehet bele a bor és a csillagánizs.

Ha így készíted el a forralt bort, tuti elszáll minden gondod!

Az őszi-téli időszakban a forralt bor akár egy tökéletes vendégváró is lehet, de egy fárasztó nap után lazítással párosítva lélekmelegítőnek is kiváló, ha odakint már dúl a cidri. Olvass tovább itt!

Gordon Ramsay receptje

Hozzávalók:

  • minőségi vörösbor
  • fűszerek: kardamom, szegfűszeg, csillagánizs, citromfűgyökér, fahéjrúd
  • 1 db narancs
  • barna cukor
  • tartósított gyömbér, vagy ha nincs, akkor aszalt vagy friss gyömbér

Ramsay a fent említett összes fűszert becsomagolja egy szövetbe, és a narancsokkal együtt engedi bele a borba, amit lassan melegít fel. A sztárséf forralt borába a cukor után a narancsok héja is belekerül, és miután alaposan felmelegedett, már fogyaszható is.

Forrás: Shutterstock/Rabusta
5 ellenállhatatlan karácsonyi ital a forralt boron túl https://www.mindmegette.hu/karacsony-forro-italok-vendegvaro-koktel-recept-50164/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.