Irány a jég! - Nagy korcsolyapálya-körkép

korcsolya jégpálya program szabadidő tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisgyermekként belekóstoltál a szabadság érzésébe és szüntelen vágyat érzel, hogy újra meghódítsd a jeget? Ma már számtalan műjégpálya biztosítja, hogy akkor se kelljen lemondanod a korcsolyázás élményéről, ha elolvad a hó. Íme, a Life.hu tippjei!

Soha nem késő elkezdened

A jó és biztonságos korcsolyázást tanfolyamokon, képzett szakemberek irányításával lehet elsajátítani - mondja Szarka Krisztina korcsolyaoktató és műkorcsolya-szakedző.

Istockphoto
Istockphoto

Ha kezdő vagy, a legtöbb helyszínen egyéni illetve csoportos órákat is választhatsz. Az első foglalkozásokon megtanulod a felállást, a lépegetést, a súlyponthelyezést. Ahogy egyre jobban haladsz, elsajátítod a fékezést és a korcsolyázás komolyabb gyakorlatait. Az alapok normál állóképességet igényelnek, és rendszeres sportolás esetén bátran hozzáfoghatsz. Jégre lépés előtt - mint bármilyen más sportágnál - nagyon fontos az alapos bemelegítés, amely hiánya izomhúzódásokat és egyéb kellemetlen fájdalmakat okozhat.

A korizás remek kikapcsolódás, felszabadít, boldogsággal tölt el, növeli az állóképességet, fejleszti a koncentrációs készséget és formálja a testet. A korcsolya terápiás jelleggel is alkalmazható - mondja szakértőnk -, mert javítja a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket illetve a téri tájékozódást.

Ne feledd: Lázzal járó betegség esetén, vagy ha gerinc-, csípő- esetleg térdproblémákkal küzdesz, kérd ki szakorvos véleményét arról, hogy korcsolyázhatsz-e!


Légy profi!

Ha szeretnéd a sportágat komolyabb szinten is elsajátítani, mindenképpen fedett jégpályát válassz. A Gyakorló Jégcsarnok, a Budapesti Olimpiai Központ legújabb létesítménye, a Kisstadion szomszédságában van. A csarnok a mű- és gyorskorcsolyázók, valamint a jégkorongozók kedvelt terepe edzésekre és versenyekre. Az oktatás részleteiről Szarka Krisztinánál érdeklődhetsz.





Istockphoto
Istockphoto



Budapesti helyszínek



1. Egész évben Óbudán!


A természetes jég ugyan szebb, és befagyott tavakon szívhatod a friss levegőt, ám a műjégpályák előnye, hogy folyamatosan gondozzák őket, nincsenek kitéve az időjárás változásainak, így bármikor biztonságosan használhatók. Az Óbudai Jégpark a hét minden napján éjfélig nyitott, a jégpályát hangulatos szülinapi bulival párosítva bármikor kibérelheted. Itt olcsón tudsz bérletet váltani, egyéni korcsolyaoktatásban részt venni, vagy a melegedőben jókat enni.
Bővebb infó: http://4evszaksport.hu/

2. Közönségjég minden nap

A Marczibányi Sportcentrum számtalan sportolási lehetőséget kínál. A létesítményben található multifunkcionális pályán a téli idényben műjégpályát alakítottak ki, ahol oktatást, bérlést és élezést is igénybe vehetsz. A pálya hétköznapokon este hétig, szombaton tízig, vasárnap pedig kilenc óráig tart nyitva.
Bővebb infó: www.marczibanyi.hu/

3. Csússz a Széna téren

A Budai Jégpálya télen fedett pályaként üzemel, az idény hossza az időjárás függvénye, mely előreláthatóan most áprilisig tart. A pályát lefoglalhatod éjfélig, akár családi, akár céges rendezvényekre, előzetes bejelentkezés alapján. Kölcsönözhetsz korcsolyát, beiratkozhatsz kezdő-haladó tanfolyamokra, a pálya melletti büfében csomagolt élelmiszereket, üdítőt és teát fogyaszthatsz.
Bővebb infó: www.hunice.hu/hunice/app

4. Korizás és Jégdisco

A BHG Jég fedett műjégpályáját a Lágymányosi híd budai hídfőjétől közelítheted meg. A korcsolya-alapoktatást többéves versenyzői múlttal a Jégszínház revütáncosaiból is álló csapat biztosítja. A felhőtlen szórakozást a Jégdisco garantálja, szombatonként éjfélig.
Bővebb infó: www.bhgjeg.hu/

erzsebetjegcsarnok.hu
erzsebetjegcsarnok.hu


5. Kapcsolódj ki Pesterzsébeten

A létesítmény a Gubacsi híd és a Helsinki út melletti területen épült, finn tervek szerint. A Pesterzsébet Jégcsarnokban 1000 ülőhely vagy 1500 állóhely található a nézők számára. A jégpálya mellett gumiszőnyeggel ellátott büfé fogad, ahová korcsolyában is bemehetsz, az emeleten pedig étterem-söröző működik. Ha elfelejtetted magaddal vinni a korit, a kölcsönzőben szerezhetsz egyet, és ha vásárolni szeretnél, az előcsarnokban lévő sportboltban megteheted.
Bővebb infó: www.erzsebetjegcsarnok.hu/


Vidéki helyszínek



1. Debrecen


Bővebb infó: www.debrecenijegcsarnok.hu

2. Miskolc

A Miskolci Városi Szabadidőközpont jégcsarnokában a jegyek kiadása érkezési sorrendben történik. Ha többen csúszkálnátok, délelőttönként vagy a honlapon található időpontokban nyílik lehetőség. Az üzemeltetők korcsolyabérlést, élezést valamint szervezett oktatást is kínálnak.
Bővebb infó: www.miskolcivsz.hu

3. Szeged

A Szegedi Műjégpálya 1000 férőhelyes, lelátós, fedett csarnoka a helyiek körében nagyon népszerű. Péntek esténként jégdiszkóval várják a téli örömök szerelmeseit.
Bővebb infó: http://jegpalya-szeged.hu/

Istockphoto
Istockphoto



4. Székesfehérvár

A Székesfehérvári Jégcsarnok az Alba Volán jégkoricsapatának hivatalos helyszíne. Az európai színvonalú komplexum egész évben nyitva tart, hétvégén a pálya, valamint a szolgáltatások mindenki számára biztosítottak.
Bővebb infó: www.albavolanhockey.hu

5. Kaposvár

A Kaposvári Jégcsarnok finn tervek alapján épült, az 1800 négyzetméteres fedett műjégpálya hazánk jelenleg egyik legnívósabb csarnoka. Közönségkorcsolya hétfő és szerda kivételével minden nap van, valamint különféle belépőtípusok közül választhatsz.
Bővebb infó: www.kaposvarjegcsarnok.hu

6. Sopron

Az ország nyugati része is bővelkedik remek pályákban. A Soproni Műjégpálya november-március között üzemel, esténként pályabérlésre is adódik lehetőség, és a belépők ára még mindig a tavalyi!
Bővebb infó: www.sopronholding.hu

7. Tatabánya

A Tatabányai Műjégpálya korcsolyaoktatással, pályabérlési lehetőségekkel, büfével garantálja a felhőtlen szórakozást, és ha szülinapos vagy, számodra ingyenes a belépés!
Bővebb infó: www.jegpalyatb.hu

Figyelj a felszerelésre!

- A megfelelő korcsolya jól tartja a bokát és éles.
- Korcsolyát mindig úgy vásárolj, hogy több, különböző típusút is felpróbálsz, ugyanis a hagyományos cipők számozása a korik esetben nem mérvadó. Érdemes a lábméretnél kicsivel nagyobbat beszerezned, hogy vastagabb zokniban is elférjen benne a lábad.
- Az öltözéknél alapvető feltétel, hogy réteges és kényelmes legyen. A kesztyű nem csupán a hidegtől véd, de segít elkerülni a baleseteket.
- Szakértőnk arra is figyelmeztet, hogy soha ne korcsolyázz zsebre tett kézzel vagy lelógó sállal, mert rendkívül balesetveszélyes.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

Kiruccanás Prágába - 4 kihagyhatatlan úti tipphttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110120-praga-hetvegi-utazas-a-cseh-fovarosba.htmlIrány a disznótoros! - A legjobb úti célokhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110119-programajanlo-disznovagas-videken.html5 lenyűgöző tengerpart téli kikapcsolódáshozhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110112-csodalatos-tengerpartok-a-zord-telben.html

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.