Mundruczó Kornél filmje fődíjat nyert Cannes-ban

Forrás: AFP/Loic Venance -
fődíj pmsza Mundruczó Kornél Fehér isten Cannes-i filmfesztivál Cannes 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje nyerte el pénteken a 67. cannes-i filmfesztivál Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programjának fődíját - számolt be az MTI.

A szekció a filmfesztivál hivatalos válogatásának második legjelentősebb versenye. A 39 éves rendezőnek ez a hatodik filmje, és az ötödik, amely meghívást kapott a világ legrangosabb filmes találkozójának hivatalos programjába. A Fehér Isten magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória.

Forrás: AFP/Loic Venance

Nemcsak a rendező, hanem a kutyája, Buddy is díjat kapott. A fesztiválon 2001 óta osztanak ki kutyáknak is díjat. Buddy egyébként igazi sztár, a minap Vajna Tímea is pózolt vele egy gyönyörű estélyi ruhában. Mundruczó Kornélon kívül Zsigmond Vilmos operatőrt is kitüntették a 67. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.