Kultúrcsemege Viva Comet 2014 VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért díj Hooligans
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2014-ben kiemelkedő teljesítményéért a Hooligans kapja az idei első VIVA Comet-gömböt, a "Magyar Könnyűzenéért" díjat. A nyolc aranylemezes és egy  platinalemezes együttes ezzel 2004 és 2007 után harmadszor kap Comet-díjat. Ebből az alkalomból most ők a Kultúrcsemege vendégei.

Ezt a díjat szokás életműdíjnak nevezni... fiúk, nem aggódtok, hogy ez már "nem rock and roll"?

Dehogynem rock and roll! Nézd csak meg az Aerosmith tagjait akár. Na ők kinézetre, életvitelre, zeneileg rock and roll, 60 év felett ráadásul. Mi pedig még az 50-nél sem tartunk!

Komolyra fordítva a szót: ez most az eddigi munkátok betetőzésének számít, de nyilván csak egy állomás, ahonnan indultok tovább. Mik a nyári tervek?

Azt mindenképpen el kell mondanunk, hogy nagyon megtisztelő ez a díj számunkra, ami valóban egy állomás, de inkább mérföldkő. Az idei nyár is izgalmas lesz, idén körülbelül 70 koncertet tolunk keresztül-kasul kis hazánkban és lesz pár bulink a határon túl is. A koncertek mellett ősszel egy különleges lemezzel készülünk őszre. Olyan lesz a lemez, amit mi még nem csináltunk és ettől izgatott is a társaság kellőképpen. Decemberben pedig egy "zenei élményt" viszünk színpadra, na olyat még mi tényleg nem csináltunk, ami ott lesz látható-hallható. És egy klippremiert is beharangoznék: a tavaly októberben megjelent História lemezünkről (ami tripla platinalemez lett) a közönségünk és a mi nagy kedvencünk is az IDEGEN című dal. Már közel egy hónapja leforgattuk a nyersanyagot, viszont az utómunka rengeteg időt vesz igénybe ennél a klipnél. Reméljük, napokon belül be tudjuk mutatni mindenkinek. Nagyon szórakoztató lesz!

Forrás: RedLemon

A VIVA Comet-gála alkalmat teremt arra is, hogy a szakma találkozzon, infókat és eszmét cseréljen. Hogy éreztétek magatokat, mit tapasztaltok, mik az új irányok a zene világában - számotokra?

Nálunk Tibi a zenei mindenevő. Ő követi szinte az összes hazai, illetve külföldi banda munkásságát. Mi zeneileg inkább a nagy kedvenceket hallgatjuk, persze nem állunk ellen az új zenéknek sem, ami tetszik. Az ilyen össznépi szakmai mulatozás lehetne sűrűbben is...

Egy kicsit hadd kérdezzek a magánéletről is - ki szerelmes éppen a bandából?

Hát, esküvői meghívót nem osztogat éppen senki sem a csapatból. Endi háromgyerekes apuka, ő igazi családi életet él a mindennapokban. Csipa hosszú évek óta párkapcsolatban él, Zsoltika szintén, az ő barátnője ráadásul zenész. Tibi viszont jelenleg is castingot tart élete párjának kiválasztására.

A Kultúrcsemege egy speciális kulturális ajánló a Life.hu-n. Áruljátok el ti is a kedvenceiteket!

Jelenleg a koncertek miatt nem tudunk időt szakítani például egy mozira, ezért előkerülnek a régen bevált filmek. Nagyon szeretjük a kicsit agyalósabb filmeket. Nagy kedvenc a Tégla vagy az Nagymenők is. Jó elővenni a régebbi filmeket ilyenkor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.