November 30. szerelemjósló nap - ma megtudhatod, ki lesz a párod!

babona férfi jóslás fiú szerelem András nap gombóc hagyomány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a nap az egyik legszuperebb párválasztás szempontjából, hiszen a régi magyar hagyomány szerint most tuti módszerrel tudhatod meg, hogyan fogják hívni a párodat.

Nem kell mást tenned, mint gombócot főznöd - ez lehet túrógombóc vagy szilvás gombóc, a lényeg, hogy a finomságba gombóconként bele kell rejteni egy-egy fiúnevet. Amelyik gombóc először felemelkedik a vízben, az ki kell halászni, és a benne lévő fiúnévre hallgat majd a babona szerint a leendő férjed is.

Forrás: Thinkstock

Azt persze érdemes figyelembe venni, hogy ennek a babonának a kialakulásakor gyakorlatilag mindenkit Istvánnak, Józsefnek, Ferencnek vagy Andrásnak hívtak, ami kissé megkönnyítette a jóslat megvalósulásának esélyét, de azért játéknak sem utolsó ez a gombócozás. A család meg majd belenyugszik, hogy a kamasz lányuk által tálalt fogásban sorra bukkannak fel Botondok, Boldizsárok, Benedekek, Bencék és Bálintok...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.